www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Malcolm Wilson: Máme na titul ve značkách !

22. srpna 2006 • 13:40

Ředitel továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson prohlásil, že se rozhodně pokusí se svými svěřenci získat v letošním roce titul mezi továrními týmy. Přitom v současné chvíli je na druhém místě se ztrátou patnácti bodů na Citroën.

„Už jme ve Finsku v minulosti vyhráli, ale tentokráte byly oba naše Focusy WRC 06 na stupních vítězů,“ řekl Wilson. „Vlastně jsme zpět získali body, které na nás Kronos najel v Německu.“

„Mikko odvedl fantastickou práci. Mluvil jsem s ním před startem a říkal mi, že jsou místa, kde by mohl Marcusi stačit. Nakonec jej přeci jen limitovaly jeho zkušenosti. Když poté odstoupil Petter Solberg, tak už se jen snažil držet Sébastienových časů. Příští rok na tom bude ještě mnohem lépe. Určitě udělal letos velký pokrok kupředu.“

„Rozhodně chceme zaútočit na titul. Mikko ale vloni Kyperskou, Novozélandskou, Australskou a Tureckou rally nejel, takže musí letos dojet, aby měl zkušenosti pro další sezónu. Naším cílem je se dostat ve zbývajících soutěžích před Sébastiena Loeba, to je vše,“ pokračoval Wilson.

Ředitel britského týmu také smekl před prací svých mechaniků, kteří přestavovali vozy z asfaltové na šotolinovou verzi. „Měli jsme jen čtyři dny na přestavbu a přesun. Nakonec náš výsledek jasně dokazuje, že jsme to zvládli bravurně,“ dodal na závěr Wilson senior.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist