www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - IV. Rallye Elektro Kadlec

Premiéra Prachatické rally v rámci Českého Mistrovství

23. srpna 2006 • 01:00

Jak již bylo avizováno, závodní vozy se opět sjedou ve dnech 22. - 23. září do Prachatic. Tento podnik se měl původně odehrávat v okolí Teplic. Tepličtí pořadatelé ovšem organizaci odřekli a vzniklou situaci vyřešila federace automobilového sportu přidělením tohoto podniku organizátorům Prachatické rally. Ti tuto nabídku přijali a v současné době intenzivně pracují na tom, aby se po pouhých 75 dnech mohli v Prachaticích opět setkat nejen jezdci, ale také příznivci této motoristické disciplíny.

Podnik, nesoucí jméno generálního partnera závodu IV. Rallye ELEKTRO KADLEC, se tímto stává součástí hned několika mistrovství. S nejvyššími startovními čísly budou moci diváci sledovat jezdce usilující o body do šampionátu Rallye Super Série, dále potom posádky K4 Poháru České republiky v rallye a jednorázového Přeboru Čech. Součástí tohoto podniku bude i Mistrovství České republiky historických vozů. Fanouškům rallye se tedy nabízí škála vozů od specifikace WRC až po krásně historické skvosty.

Jezdci K4 Poháru České republiky, kteří před nedávnem tento podnik absolvovali, však ve výhodě oproti ostatním posádkám rozhodně nebudou. Malebné prachaticko nabízí spoustu krásných silnic vhodných pro sestavení tratě rallye. Proto se skladba rychlostních zkoušek, až na jedinou, podstatně změnila.

Nová je rychlostní zkouška číslo jedna. Ta zavede posádky na Lhenicko, které je známo jako třešňový ráj. V této RZ jsou obsaženy všechny aspekty, které má RZ mít. Rychlé pasáže, uskákaný asfalt, přírodní retardéry okolo kapliček. Velmi náročné průjezdy po úzkých cestičkách okolo rybníků. Nechybí ani šotolina střídající se s penetrací. I přes to je tato rychlostní zkouška poměrně rychlá. Proto v ní bylo nutno z důvodu dodržení rychlostních limitů umístit tři umělé retardéry. Zkouška nese název Lhenice - Hrbov a měří 12,5 km.

Jediným testem, který zůstal beze změn a to zcela záměrně, je druhá rychlostní zkouška Běleč - Žernovice měřící 9,7 km. Tento úsek se jel při červencové rallye vůbec poprvé a byl posádkami hodnocen velmi kladně. Součástí této zkoušky je i skok, na kterém jezdci v červenci soupeřili o nejdelší naměřenou vzdálenost. Nutno dodat, že se této volné disciplíny ohodnocené pohárem zhostili opravdu zodpovědně a vítězná dvojice dolétla za hranici 21 metrů. Pořadatel s touto soutěží na prachatické lavici počítá i tentokrát.

Z původní třetí rychlostní zkoušky zbylo jen torzo. Nicméně nový úsek pod názvem Dobrá voda - Prachatice měřící 13,2 km nikterak neztratil na kráse a náročnosti a tvůrce tratí Karel Švec věří, že mu i nadále zůstane přívlastek „paní rychlostka“, který této zkoušce daly posádky v uplynulých ročnících. Prachatická IV. Rallye ELEKTRO KADLEC je tady složena ze tří RZ, které posádky absolvují v pátek jednou a v sobotu třikrát. Těchto dvanáct zkoušek rozdělených do dvou etap a čtyř sekcí v součtu nabídne posádkám něco málo přes 140 měřených kilometrů.

Další opěrné body soutěže zůstávají beze změn. Své prostory pro potřeby ředitelství opět poskytl hotel Albatros, servisní zóna bude i tentokrát v areálu bývalých kasáren. Snad jedinou změnou je umístění startovní a cílové rampy. Hlavní prachatické náměstí, kde se tradičně koná představení posádek, musel tentokrát pořadatel přenechat potřebám města. Z důvodu konání slavností vína a ryb probíhajících ve stejném víkendu, což je jistě dalším lákadlem k návštěvě prachatické rallye, bude tentokrát startovní a cílová rampa umístěna na nedalekém Malém náměstí, naproti obchodnímu domu Prior.

Závěrem je nutno poděkovat obecním úřadům všech dotčených obcí, policii ČR v Prachaticích za jejich vstřícný postoj, bez kterého by se těžko podařilo v tak krátké době tuto soutěž připravit. Dále také všem partnerům IV. Rallye ELEKTRO KADLEC a samozřejmě samotnému městu Prachatice, které se i tentokrát bude podílet na bohatém doprovodném programu. Další informace budou průběžně zveřejňovány na oficiálních stránkách soutěže www.rallyesport-pohar.cz.

Press K4 PČRR,
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist