www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Manfred Stohl už myslí na rok 2007

24. srpna 2006 • 02:00

Rakouský pilot Manfred Stohl neměl původně ani v letošním roce odjet kompletní sezónu v mistrovství světa rally s vozem Peugeot 307 WRC. Nakonec se mu podařilo sehnat všechny potřebné finance a Rakušan letos všechny rally absolvuje.

Nyní se však již začíná zabývat pány na rok 2007. Na otázku, zda i v roce 2007 odjede kompletní šampionát, zatím nezná odpověď.

V letošním roce se zatím Stohlovi daří, když má na svém kontě 24 bodů a dokonce skončil v Mexiku na stupních vítězů. „Není to vůbec jednoduché, dát dohromady tolik financí,“ řekl na úvod Stohl.

„Mám veliké štěstí, jelikož mám dlouholetého sponzora OMV. S tím spolupracuji již 13 nebo 14 let. Jsou spokojení s mými výsledky a to je důležité. Já osobně jsem navíc spokojený s vozem Peugeot, což je také podstatné. S Henningem jsme mezi týmy M2 první, takže je to určitě dobrá vizitka OMV Peugeot Norway. Samozřejmě bych rád jel kompletní šampionát i v roce 2007, ale na to je příliš brzy,“ doplnil Stohl.

Rakušan se ještě ve zkratce vrátil k Finské rally. „Kdyby mi někdo řekl, že dojedu ve Finsku v první desítce, myslel bych si, že je blázen. Nyní ale nejsem s devátým místem spokojený. Mohlo to být mnohem lepší, ale vylomené kolo v první etapě mě stálo příliš mnoho času.“

„V neděli jsem už nemohl útočit ani na Jana Kopeckého s Fabií WRC, protože by to bylo příliš riskantní. Nebyl jsem ale vůbec rychlý. Beru to spíše jako takový rychlejší trénink na příští rok,“ dodal na samotný závěr Stohl.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist