www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Loeb i Grönholm dvouměsíční letní pauzu uvítali

24. srpna 2006 • 03:00

Dvojnásobný mistr světa Sébastien Loeb prohlásil, že by se mohlo jezdit více soutěží, jen jediný víkend po sobě. Stejně tak tomu bylo nyní, když se hned následující víkend po Německé rally jela soutěž ve Finsku.

Jediný problém vidí v tom, že by se měly párovat podobné soutěže, jelikož přestavět vozy z asfaltové na šotolinovou verzi dalo mechanikům hodně zabrat.

„Myslím, že je to celkem dobrý nápad, ale Německo a Finsko zrovna moc dohromady nejdou. Vozy se totiž musely předělat z asfaltové na šotolinovou specifikaci,“ řekl Loeb na úvod.

„V budoucnu by to ale mohlo být dobré třeba pro Švédskou a Norskou rally. Jsou to obě sněhové soutěže, takže v tom nevidím jediný problém,“ dodal Francouz.

Také Marcus Grönholm si dvouměsíční pauzu nemohl vynachválit. Něco takového se mu nastalo ještě ani jednou od doby, co jezdí za tovární týmy mistrovství světa. „Ta letní pauza byla skvělá. I když jsem neměl jen volno, jelikož musím plnit hodně dalších povinností a PR akcí, rozhodně jsem si letní prázdniny užil,“ dodal na závěr Fin.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.08.2006 08:12
Ricardo - moderátor
Kdo by to nebral:-)
toplist