www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Mölder premiéru ve Fiestě zvládl

9. února 2006 • 10:40

Estonský pilot Jaan Mölder dokončil Švédskou rally ve voze Ford Fiesta Super 1600 na desátém místě mezi juniory. Celkově mu patřila příčka 42.

Posádka týmu Atolye Kazaz, který se o Fiestu S1600 stará, měla v průběhu soutěž několik technických problémů. Druhý den se musela dokonce měnit převodovka, což se nestihlo v časovém limitu a Mölder obdržel 20 vteřin penalizaci.

Ředitel týmu Atolye Kazaz, Ercan Kazaz, řekl: „Dostali jsem v letošním roce za úkol, abychom jeli s vozem Ford Fiesta S1600 juniorský šampionát a samozřejmě to musí být na té nejvyšší úrovni. V tom nám pomáhá především spolupráce s M-Sportem. Myslím, že až na pár drobností, si Mölder počínal ve Švédsku velmi dobře.“

„Dobře víme, že je před námi ještě dlouhá cesta, ale s pomocí managementu M-Sportu si myslím, že Fiesta může být v budoucnu kvalitním strojem pro juniorské jezdce.m vozem. Naší další soutěží je Argentinská rally. Máme dostatek času na to, abychom vůz lépe poznali a tím pádem může mít i jezdec větší jistotu při samotné rally,“ dodal na závěr Kazaz.

-ric-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist