www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 18 - Partr Rally Vsetín (RSS)

Jan Dvořák: Vsetínské erzety budí respekt

26. října 2018 • 11:00

Patnáctý ročník Partr Rally Vsetín zakončí v sobotu 27. října letošní seriál A sport rallysprint série. I když se jedná o poslední podnik, můžeme očekávat velkou podívanou, protože v seznamu přihlášených je celkem 106 posádek. Se startovním číslem 31 uzavře svou první závodní sezónu také posádka Autoklub Peugeot Rally Talentu – Jan Dvořák a Jiří Kalkus s Peugeotem 208 R2.

Jan Dvořák - Jiří Kalkus (Peugeot 208 R2) - Rally Jeseníky 2018

Jan Dvořák letos absolvoval čtyři podniky, a protože je v rally úplným nováčkem, šlo především o seznámení se s vozem a sbírání zkušeností. V průběhu sezóny si mohl vyzkoušet různý charakter tratí a v předposledním závodě v Jeseníkách se mu podařilo vystoupat až na páté místo ve třídě 6. Každý podnik byl pro něho novou výzvou a jinak tomu nebude ani ve Vsetíně.

„Minulý týden jsme krátce testovali v Bělé pod Bezdězem, abychom se trochu rozjeli. Nakonec ale pojedeme s jiným vozem, protože ten náš je úplně zničený po havárii na slovenské Rally Košice. Do Vsetína se těším, i když nás čeká podle mého nejtěžší podnik sezóny. Charakter zdejších zkoušek je zcela odlišný od všech předcházejících závodů. Sledujeme počasí, zatím to vypadá na přeháňky nebo déšť. Osobně bych byl radši, mokro mi nevadí. Podle seznamu přihlášených se opět sejde velká konkurence i v naší třídě, tak to nebude vůbec jednoduché. Hošťálková a Semetín, to jsou legendární barumácké erzety, které jsou krásné, ale zároveň budí velký respekt,“ těší se na svůj poslední letošní start Jan Dvořák.

První rychlostní zkouška 15. ročníku Partr Rally Vsetín odstartuje v sobotu 27.10.2018 přesně v 10:00 hodin. Posádky letošního závěrečného sprintu čeká 70 kilometrů rychlostních zkoušek.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist