www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Manfred Stohl se v Japonsku představí vůbec poprvé

28. srpna 2006 • 11:45

Rakouský pilot Manfred Stohl spolu se svou spolujezdkyní Ilkou Minor se představí vůbec poprvé na Japonské rally. Znovu usedne do vozu Peugeot 307 WRC, který pro něj připraví tým Bozian Racing.

Jelikož ale pojede za tým OMV Peugeot Norway pouze Stohl, nebude moci bodovat do MS FIA značek. Henning Solberg totiž nemá Japonskou rally zařazenou do svého programu na letošní rok.

„V Japonsku jsem již několikrát byl a především mi chutná tamější jídlo, ale ještě nikdy jsem nejel Japonskou rally,“ řekl na úvod Rakušan. „Bude to určitě pěkná rally. Nemám problémy s adaptací na nové soutěže, takže se těším. Pro Peugeot 307 WRC je to dobrá soutěž, vždyť ji Marcus vloni s tímto vozem vyhrál.“

Rakouský pilot ale tuší, že jej nečeká jednoduchá rally. „Ve startovním poli je více jezdců, kteří Japonskou rally tak dobře neznají. Z toho bych mohl hodně vytěžit. Určitě se máme na co těšit. Jede se po úzkých tratích a na velmi měkké šotolině. Vůbec si nemůžete dovolit udělat chybu, jinak jste hned mimo trať a končíte. Na programu je 27 rychlostních zkoušek, takže pokud využijete systému SuperRally, pak ztratíte velmi mnoho času,“ pokračoval Stohl.

„Osobně si myslím, že bych mohl bojovat o bodovanou pozici. Kdyby šlo všechno perfektně, mohu pomýšlet i na stupně vítězů. Uvidíme,“ dodal na závěr Stohl.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist