www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Marcus Grönholm: Séba jednou předhoníme

12. září 2006 • 10:20

Finský pilot Marcus Grönholm přiznal, že v letošním roce je pro něj největším oříškem porážet Sébastiena Loeba, který vyhrál také poslední soutěž v Japonsku. "Sébastien nedělá chyby a pokud nějakou vyrobí, pak ji dokáže v momentě napravit. Navíc má neuvěřitelné štěstí," řekl na úvod Grönholm.

žádný příspěvek celý článek »

Marc Van Dalen: Chceme Ford porazit !

8. září 2006 • 12:50

Šéf týmu Kronos Racing Marc Van Dalen se nechal slyšet, že vítězství Sébastiena Loeba nad Marcusem Grönholmem dodalo jeho týmu potřebné sebevědomí k tomu, aby porazili v MS FIA značek tým BP-Ford WRT.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson chválí nový Focus WRC 2006

8. září 2006 • 01:00

V Japonsku se tým Stobart VK Ford poprvé představil v nových speciálech Ford Focus WRC 06. Do nich usedli jezdci Matthew Wilson a Luis Perez Companc. Oba si nový vůz nemohli vynachválit. Především pak mladý Brit, který si na něj rychle zvykl.

žádný příspěvek celý článek »

Sordó: Je to splnění mého prvního velkého snu !

7. září 2006 • 11:40

Španělský mladík vstoupil do seriálu mistrovství světa s vozem WRC teprve na začátku letošního roku a hned vzbudil obrovský rozruch. V MS FIA jezdců se totiž po jedenácti odjetých soutěžích drží na vynikající třetí pozici za Loebem a Grönholmem.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm: Byl to krásný souboj

6. září 2006 • 10:50

Stejně tak jako byl v loňském roce známý a strhující souboj na Katalánské rally mezi Mikko Hirvonenem a Xavierem Ponsem o třetí místo, vejde i letošní bitva v Japonsku o první místo mezi Loebem a Grönholmem do dějin rallyového sportu.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb: Překonání Sainzova rekordu neznamená, že jsem lepší

5. září 2006 • 11:10

Francouzský pilot Sébastien Loeb se nechal slyšet, že překonáním Sainzova rekordu 26 vítězství v seriálu mistrovství světa neznamená, že by byl lepším jezdcem, než Carlos Sainz. „Mám skvělý pocit z toho, že jsem rekord překonal,“ řekl v cíli Japonské rally Loeb.

příspěvků: 4 celý článek »

Fotogalerie z Rally Japan

5. září 2006 • 05:00

Zatím posledním podnikem letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích byla Rally Japan. Múžete si prohlédnou pětasedmdesát snímků z této exotické asijské soutěže, na které vybojoval Sébastien Loeb rekordní sedmadvacáté vítězství v kariéře.

žádný příspěvek celý článek »

Wilson i Companc v cíli jen díky systému SuperRally

5. září 2006 • 02:00

Tým Stobart VK Ford se v Japonsku vůbec poprvé představil ve vozech Fod Focus WRC 2006. Oba jezdci však dojeli do cíle náročné soutěže jen díky systému SuperRally a s velkou ztrátou na vítězného Sébastiena Loeba.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru je ještě ve větší krizi

4. září 2006 • 13:25

Ani další změny na vedoucích postech v továrním týmu 555 Subaru WRT nepomohly k tomu, aby se tým vzchopil a na domácí Japonské rally uspěl. Nejlépe dopadl Chris Atkinson, který skončil čtvrtý. Přitom před soutěží se v týmu hovořilo o útoku na stupně vítězů, případně i na první pozici.

příspěvků: 2 celý článek »

Sébastien Loeb má rekord...

4. září 2006 • 12:50

Sébastien Loeb se vítězstvím v Japonsku stal nejúspěšnějším pilotem v historii mistrovství světa. V počtu vítězství (27) tak předčil dokonce legendárního Carlose Sainze (26 triumfů), Tommiho Mäkinena, Colina McRae..

příspěvků: 2 celý článek »

Při Japonské premiéře skončil Stohl pátý

4. září 2006 • 06:00

Manfred Stohl se se svou spolujezdkýní Ilkou Minorovou postarali o úspěšnou premiéru týmu OMV Peugeot Norway World Rally Teamu na Japonském území. Při víkendové Rally Japan totiž dokázali zvládnout náročnou trať na pátém místě absolutní klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Mezi produkčními vozy vyhrál Nutahara

4. září 2006 • 02:00

Domácí želízko v ohni Fumio Nutahara společně se svým britským spolujezdcem Danielem Barrittem dokázali zvítězit na Japonské rally v rámci produkčních vozů, čímž se probojovali na celkovou druhou příčku v klasifikaci celého šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Po neskutečném boji Grönholm v Japonsku druhý

3. září 2006 • 19:45

Obě posádky týmu BP-Ford vystoupaly na stupně vítězů Japonské rally. Marcus Grönholm a Timo Rautiainen měli po dnešní strhující bitvě na dosah třetí vítězství během čtyř podniků.

žádný příspěvek celý článek »

Sordó v Japonsku vyloučen!

3. září 2006 • 19:10

Posádka týmu Kronos Total Citroen Daniel Sordó - Marc Martí nakonec přišla o body za sedmou příčku v letošním ročníku Japonské rally, která dnes skončila v Obihiru.

příspěvků: 2 celý článek »

Japonská rally RZ 27 (cíl) - Loeb je rekordmanem !

3. září 2006 • 08:00

V nedělní etapě vrcholil strhující souboj mezi Sébastienem Loebem a Marcusem Grönholmem. V cíli se však nakonec radoval francouzský pilot, i když Fin na něj po 27 rychlostních zkouškách ztratil pouze necelých šest vteřin. Loeb se tak stal nejúspěšnějším jezdcem všech dob, jelikož již překonal magickou hranici 26 vítězství a je jediným pilotem v mistrovství světa, který má na kontě 27 vyhraných podniků.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist