www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Subaru očekává v Japonsku dobrý výsledek

28. srpna 2006 • 12:10

Po dvou nepovedených soutěžích v Německu a ve Finsku se tovární tým 555 Subaru WRT přesunuje do Japonska, kde se v Imprezách WRC představí hned tři piloti. Jedničkou bude Petter Solberg, dvojkou Chris Atknson a trojkou pak Toshihiro Arai, který přesedlá s produkční Imprezy do speciálu WRC.

Petter Solberg se letos v Japonsku představí potřetí. V roce 2004 vyhrál a vloni musel smolně odstoupit v předposledním testu z prvního místa poté, co najel na kámen. „Japonská rally se mi velice líbí. Letos ale nechci nic předpovídat. Jedno je ale jisté - musíme dosáhnout dobrého výsledku. Ideální by bylo, kdybychom dojeli na stupních vítězů. Pokud bude vše fungovat, pak je to reálné. Prostě musím dobře zajet. Zaslouží si to nejen tým, ale především fanoušci, kteří mě podporují,“ prohlásil Solberg.

Chris Atkinson dosáhl v Japonsku velmi dobrých výsledků. V roce 2004 vyhrál Super 1600 a v roce 2005 dojel s Imprezou WRC třetí. „Japonská rally je pro Subaru domácí soutěží. Vloni jsem tam dosáhl svého nejlepšího výsledku, takže doufám, že letos tomu bude stejně tak. Udělali jsme určitý pokrok a myslím, že máme na to, abychom bojovali o příčky nejvyšší. Musíme uspět, protože Subaru to velmi potřebuje,“ řekl rezolutně Australan.

Toshihiro Arai jel domácí soutěž již třikrát. Také on dosáhl v Japonsku famózních výsledků. Ze tří účastí s vozem skupiny N vždy vyhrál. „Jsem nadšený z toho, že pojedu Japonskou rally s vozem Subaru Impreza WRC. Tým dobře znám. Někteří se jen posunuli na vyšší posty od doby, co jsem tam jel naposledy. Ve speciálu WRC pojedu poprvé od roku 2001, takže pojedu určitě pod značným tlakem. Rád bych skončil v TOP5, ale nereálné nejsou ani stupně vítězů,“ dodal na závěr sebevědomě Japonec.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
28.08.2006 12:11
Ricardo - moderátor
To by bylo celkem maso, kdyby dojeli na 1_2_3 všechny tři Imprezy WRC. Ale to je spíše SCIFI....
toplist