www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Leszek Kuzaj si musel dělat japonský řidičák

30. srpna 2006 • 03:00

Zatímco většina českých i polských fanoušků by nejlepšího současného pilota našich severních sousedů viděla o uplynulém víkendu na startu zlínské Barum Rally, již téměř jistý mistr Polska pro letošní rok místo toho skládal zkoušky v Japonsku.

Japonské úřady totiž neuznávají řidičské průkazy vydané v Polsku a tak Leszkovi Kuzajovi nezbylo nic jiného, než podstoupit „potupný rituál“ v Japonsku. Spolu s ním se museli nechat přezkoušet také Loris Baldacci a Mirco Baldacci, jejichž řidičské průkazy vydané v San Marinu Japonci také neuznali.

Naštěstí všichni tři dokázali úspěšně projít (byť u Kuzaje až napodruhé, poprvé se totiž zkoušejícímu nelíbilo nesprávné zastavení na stopce) a tak se všichni tři objeví na startu světového šampionátu.

Zatímco Leszek Kuzaj a Mirco Baldacci jsou pravidelnými účastníky letošního světového seriálu produkčních vozů, mladší bratr druhého jmenovaného Loris Baldacci si odbude v rámci PCWRC premiéru. Devatenáctiletý pilot totiž nahradí v týmu Subaru Rally Team Russia Sergeye Uspenského, který se zranil při nedávných testech a asijské soutěže se tak nezúčastní.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist