www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - IQ-Jänner Rallye

Při IQ-Jänner Rallye 2006 platí pravidlo Superrally

5. ledna 2006 • 14:30

Dnes večer v 18:30 hod. na Výstavišti ve Freistadtu odstartuje 24. ročník IQ-Jänner Rallye, pořadatelé připravili především pro domácí účastníky zvláštní perličku.

Kdo během zítrejšího dne předčasně vypadne, má možnost se i přesto v sobotu opět postavit na start. Jedinou nevýhodou je, že nedostane žádné body do rakouského mistrovství.

Základem pro tento postup jsou předpisy pro Superrally, které používá také FIA pro mistrovství světa. V jejich textu stojí: Každá posádka, která odstoupí v průběhu 1. etapy, může opět odstartovat do 2. etapy. Za každou neabsolvovanou RZ prvního dne bude jezdec penalizován pěti minutami, které se připočítají k celkovému času. Jako základ se bere nejlepší čas v dané RZ pro danou třídu.

Stará láska nerezaví, to platí pro Christiana Perthalera, kapitána hokejového týmu Black Wings z Lince, který včera v Salcburku srazil tamější tým Red Bulls na kolena 4:3. Perthaler přitom skóroval dvakrát. Přítel Karla Wendlingera se loni při rally v Mühlviertelu poprvé nadýchal atmosféry rally a byl tím tak nadšený, že dnes bude spolu s dalšími dvěma spoluhráči při shakedownu IQ-Jänner rallye ve Freistadtu sedět v Subaru Achima Mörtla.

Armin Holenia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist