www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 19 - Rally Vyškov (RSS)

SOUHRN: Rally Vyškov vyhrál Jaromír Tarabus

2. června 2019 • 16:00

Domácí šampionát Rallysprint série i Poháru 2+ po delší přestávce konečně pokračuje svým druhým podnikem, kterým bude Rally Vyškov, která se opět uskuteční na tradičních rychlostních zkouškách na východ od moravské metropole. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Online výsledky - HA - Diskuse k soutěži - Základní informace o Rally Vyškov

Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát (Škoda Fabia R5) - Rally Vyškov 2019

Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem vyhráli druhý díl letošní Rallysprint série a Poháru 2+, Rally Vyškov. V rámci RSS byl po tuhém souboji nejrychlejší Tomáš Knápek.

Úctyhodných 111 soudobých a historických vozů se sešlo na startu druhého letošního sprintu ve Vyškově. Téměř raritou je skutečnost, že z přihlášených soudobých posádek se vůbec nikdo neomluvil.

Pořadatelé připravili rychlostní zkoušky na třech tradičních úsecích. Od startu celkem suverénně kraloval Jaromír Tarabus, který po vteřinkách ujížděl svým soupeřům a zaslouženě si připsal prvenství.

Podobně suverénní byl i druhý Roman Odložilík, do souboje o bronz nakonec zasáhly i penalizace za retardéry. Poslední stupínek na podiu uzmul Martin Vlček před Patrikem Rujbrem a Janem Jelínkem.

Zato Rallysprint série přinesla hodně napínavou podívanou, když si to nejlepší čtveřice rozdávala o každou desetinu vteřiny, každý z těchto pilotů dokázal vyhrát alespoň jednu RZ. Nakonec byl nejšťastnější Tomáš Knápek, který až v závěrečném testu přeskočil druhého Lukáše Nekvapila o pouhé 0,9 vteřiny. Bronz bral se čtyřvteřinovou ztrátou Adam Březík, který nechal spoustu času v úvodní zkoušce. Po penalizaci za pozdní příjezd do ČK 3 vypadl ze souboje o čelo Michal Horák, který si i tak dojel bezpečně pro body za čtvrté místo.

Zato v historických vozech to bylo doslova Waterloo. Již před startem se omluvili domácí Petr Jurečka a jako již téměř pravidelně i Zdeněk Vrátníček, do soutěže neodstartoval ani Martin Černý. Hned od prvních kilometrů úvodní zkoušky se začaly sypat vozy většiny účastníků, do cíle jich nakonec dojelo pouhých sedm. Zvítězil Vlastimil Neumann před Liborem Kotrmonem, k němuž se na sedadlo spolujezdce vrátil Jan Krečman. Bronz vybojoval Vratislav Hýbner.

Rallysprint série a Pohár 2+ budou pokračovat ve druhé polovině července v Pačejově.

Výsledky Rally Vyškov

Výsledky Rally Vyškov - historic

- - - - - - - - - - - - Před startem - - - - - - - - - - - -

Patrik Rujbr - Veronika Římalová (Škoda Fabia R5) - Rally Vyškov 2018

Domácí šampionát Rallysprint série i Poháru 2+ po delší přestávce konečně pokračuje svým druhým podnikem, kterým bude Rally Vyškov, která se opět uskuteční na tradičních rychlostních zkouškách na východ od moravské metropole. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist