www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 19 - Rally Vyškov (RSS)

Vyškov hlásí připraveno ke startu

31. května 2019 • 14:00

Zajímavé startovní pole slibuje vzrušující podívanou na 27. ročníku Rally Vyškov, druhém dějství seriálu Rallysprint série. Celkem se přihlásilo 114 posádek. To je o 21 více než v loňském roce. Na start se postaví hned 12 vozů divácky nejatraktivnější specifikace R5.

Marcel Svačina - Martina Popelková (Peugeot 208 R2) - Rally Vyškov 2019

Do klasifikace Mistrovství České republiky v rally historických automobilů je přihlášeno 17 posádek, v rámci Rallysprintsérie odstartuje 76 posádek, v klasifikaci Poháru 2+ uvidíme 16 posádek, o Pohár pořadatele bude závodit 5 posádek a seznam přihlášených do Opel Adam Cupu čítá 9 posádek.

Na vyškovské soutěži nebude chybět nikdo ze špičky Rallysprint série a Poháru 2+. Mezi hlavní adepty na absolutní vítězství řadíme loňského vítěze Romana Odložilíka s Fordem Fiesta R5, Martina Vlčka, který do Vyškova přiveze Hyundai i20 R5 nebo Jaromíra Tarabuse s mladoboleslavským speciálem Fabia R5. Z favoritů Rallysprint série lze jmenovat Adama Březíka, který odstartuje s Peugeotem 208 R2, Lukáše Nekvapila startujícího s Opelem Adam R2, Josefa Hartmanna s dalším Peugeotem 208 R2 nebo Tomáše Knápka s Opelem Adam R2. Rally Vyškov 2019 bude určitě zajímavou soutěží, čemuž nasvědčuje jak pestrost vozů ve startovním poli, tak i účast hned několika adeptů na vítězství v každé kategorii.

„S přihlášenými posádkami jsme velmi spokojeni. Sešly se nám zde špičkové vozy, na které se bude radost dívat. Navíc jsme zaznamenali rekord v rámci přihlášených posádek,“ říká při pohledu na přihlášené ředitel soutěže, Jaromír Palásek.

Rally Vyškov odstartuje první soutěžní vůz již v tuto sobotu v 9 hodin ráno na parkovišti v Tyršově ulici nedaleko Masarykova náměstí ve Vyškově. Vítěze pak přivítá po absolvování 7 rychlostních zkoušek na stejném místě v 17 hodin. Předpověď počasí zároveň předpovídá příjemné teploty, proto zveme všechny návštěvníky do Vyškova!

„Vše je připraveno. Čekáme, až sjede ze startovní rampy první soutěžní auto,“ hlásí předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš a dodává: „Máme radost, že nám vyšel starosta města Vyškov vstříc. Navíc bude startovat první vůz. Účast přislíbil také senátor Ing. Ivo Bárek.“

Nejen pro ty z vás, kteří zůstáváte doma, připravuje náš hlavní mediální partner, redakce I-Motorsport.cz, rozsáhlou online reportáž přímo z místa dění doprovázenou živými vstupy, aktuálními fotografiemi a videi, ohlasy jezdců a spoustou dalšího.

Lukáš Chum
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist