www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Nevlídné počasí ztížilo přípravu na Japonskou rally

31. srpna 2006 • 11:10

Velmi hustý déšť doprovázel všechny posádky v průběhu tréninkových jízd na nadcházející Japonskou rally. Posádky se poté shodly, že je čeká velmi náročný víkend. Trať je podle nich značně podmáčená a i kdyby přestalo pršet, nedá se očekávat, že by stihla do pátečního startu vyschnout.

„Podmínky v průběhu tréninků byly opravdu velmi náročné,“ přiznal Loeb. „Měnila s přilnavost a to doslova v každé zatáčce. Bude těžké udržet vůz tři dny na trati. Již při tréninku jsem nechápal, jak je možné, že někde se mi auto svezlo hodně, aniž bych to čekal a jinde, kde jsem předpokládal, že půjde mimo stopu, drželo,“ doplnil Francouz.

Marcus Grönholm s ním souhlasil. „Je těžké odhadnout, kde to bude klouzat. Pokud vyjedete ze stopy, jste mimo trať. Bude to náročné a klouzavé. Denní světlo pod hustými stromy ani nejde vidět, takže nás čekají obtížné tři dny.“

Zřejmě nejsložitější bude situace ohledně volby pneumatik. V některých případech se musí volit i čtyři hodiny před startem a do té doby se počasí může změnit i několikrát. Určitě nás čeká velmi zajímavá rally, kde nebude o ničem rozhodnuto až do poslední rychlostní zkoušky.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist