www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Sordó bude dvojkou Citroënu po zbytek letošního roku

31. srpna 2006 • 11:30

Již dříve jsme vás informovali o tom, že v Japonsku bude proti původnímu plánu chybět Xavier Pons, kterého tak již definitivně nahrazuje na místě dvojky v Kronosu Dani Sordó.

Ředitel týmu Kronos Racingu Marc Van Dalen však řekl, že Pons nebyl týmem ´vyhozen´. „Prozatím to vypadá tak, že Xavier pojede Kyperskou a Tureckou rally. Tým se také rozhoduje mezi Australskou a Novozélandskou rally, což by byla náhrada za Japonsko. Vypadá to tak, že nakonec pojede obě, což by bylo vůbec nejlepší řešení,“ řekl Van Dalen.

Jediné potvrzené tak zatím zůstává, že Dani Sordó dostal před Ponsem na zbývajících šest soutěží důvěru a bude plnit roli dvojky Kronosu Racing. Citroën v tomto rozhodnutí utvrdil především výkon Sordá na Finské rally, kde se až do havárie držel na vynikající páté pozici.

Navíc Sordó otevřeně prohlašuje, že se mu s letošní Xsarou WRC bez aktivních diferenciálů jede lépe, než s loňským modelem. „Mně je jedno, zda jsou diferenciály aktivní nebo ne. Na trati to nepoznám. Nijak mě to neomezuje. Spíš si troufám říci, že je to pro mě výhodnější,“ dodal mladý Španěl.

Již příští víkend budou také oznámeny plány Citroënu Sport na rok 2007. Jasnou jedničkou bude Sébastien Loeb a v Monte Carlu usedne do Citroënu C4 WRC. Dvojkou by měl být dle dosavadních informací Dani Sordó. Definitivní potvrzení přijde již velmi brzy.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist