www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 19 - Setkání mistrů

Velmi očekávaná premiéra při Setkání mistrů

23. října 2019 • 13:00

Velmi pestrou podívanou nabídne divákům letošní ročník Global Assistance Setkání mistrů na Autodromu v Sosnové u České Lípy, kde i letos budeme moci sledovat zápolení soutěžních jezdců rally, rallycrossu a autokrosu. Pro diváky je přichystán krásný mix moderní techniky napříč všemi jmenovanými disciplínami automobilového sportu, který doplní oblíbené historické rally automobily.

Vojtěch Štajf - Veronika Havelková (Volkswagen Polo Gti R5) - Barum Czech Rally Zlín 2019

Velkým lákadlem letošního Setkání mistrů bude očekávaná premiéra Václava Pecha za volantem soutěžního speciálu Volkswagen Polo GTI R5 z dílen týmu Racing 21. Sedminásobný mistr republiky v rally a jeden z nejúspěšnějších jezdců rally středoevropského regionu Václav Pech se letos rozloučil s Fordem Fiesta R5 a poohlíží se po novém voze pro další sezonu. Špičkový Volkswagen Polo GTI R5 je v jeho hledáčku a už na Setkání mistrů uvidíme, jak to s ním tomuto skvělému soutěžákovi půjde. Se stejným vozem se v Sosnové objeví i Vojtěch Štajf, který s ním má již roční zkušenosti, a který reprezentuje Českou republiku na soutěžích mistrovství Evropy v rally. Celkem bychom na Setkání mistrů mohli vidět až 14 jezdců s rally technikou kategorie R5, čítající značky Škoda, Hyundai a Volkswagen. S historickými soutěžními vozy by se mělo představit celkem deset jezdců, z nichž někteří budou možná v dané kategorii pro diváky překvapením, ale nepředbíhejme. Soutěžáky doplní ještě tři atraktivní Porsche 997 GT3, která umí rozehřát diváky nádhernou zvukovou kulisou. Mezi téměř třemi desítkami přihlášených závodníků v kategorii rally najdeme jména jako například Drotár, Semerád, Černý, Trojan, Bisaha, Vlček, Tuček, Berger, Šimurda, Žáček, Kakrda atd…

Celkem sedm závodníků s atraktivními buggy se představí v kategorii autokros, a diváci, kteří již Setkání mistrů v minulosti navštívili, dobře ví, že autokrosaři dokáží předvést pořádnou motoristickou show. Za volanty autokrosových speciálů se objeví například Jaroslav Hošek, Petr Nikodém, Tomáš Gomzjakov, Vladislav a Jaromír Štětina, Jan Smrž či Daniel Pytloun. Osm závodníků bude divákům předvádět techniku rallycrossu a za volanty uvidíme třeba Jana Bartoše, Jiřího Breta, Lukáše Červeného, Aleše Fučíka, Mariana Gajdoše, Marka Jouru, Aleše Kubíka a Tomáše Mičíka.

Samostatnou kategorii letos vytvoří celkem 9 závodníků s automobily značky Audi, kteří budou bavit diváky smyky a krásným zvukem jejich mnohasetkoňových monster, kde uvidíme i legendární Audi S1, krátké Audi Sport Quattro a další modifikace čtyřkolek z Ingolstadtu.

V předstihu je stále možné si zakoupit jak běžnou vstupenku na tribuny, tak i zvýhodněný VIP balíček zahrnující vstup na krytou tribunu, občerstvení během celého dne i parkování v areálu. Global Assistance Setkání mistrů tak může být prostřednictvím zakoupeného VIP balíčku i vhodným dárkem pro motoristického fanouška. Motorismem nasáklý víkend 2. a 3. listopadu se blíží. Více informací naleznete na www.autodrom.cz a facebooku autodromu Sosnová.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist