www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 19 - TipCars Pražský Rallysprint

V bitvě o Prahu se střetnou i mladé pušky

26. listopadu 2019 • 09:30

Sobota 7. 12. 2019 se blíží, a právě tento datum mají všichni fanoušci domácího rallysportu spojen s jubilejním XXV. ročníkem TipCars Pražského Rallysprintu.

Petr Semerád (Škoda Fabia R5 Evo), Setkání mistrů 2019, foto: Topp Cars Rally Team

Každoročně se návštěvníci TipCars Pražského Rallysprintu těší na spoustu zajímavých novinek a ani letos nebudou určitě zklamáni. Už delší dobu je známo, že soutěž se ve svém jubilejním ročníku vrací na klasické rychlostní zkoušky Karlík a Cementárna, kde se závodníci utkají v ranních hodinách. Není divu, že s ohledem na náročný charakter těchto tratí jezdci už teď nervózně sledují zejména předpověď počasí, vždyť v minulých dobách ranní mrazíky a zdejší kluzké vozovky působily i mnoha hodně známých jménům velké potíže. Po desáté hodině dopolední se svého dočkají i příznivci kroužení na divácky atraktivních tratích kolem Strahova. Dvě tamní okruhové rychlostní zkoušky letos doplní i krátký epilog, kde se budou moci jezdci i trochu ´vyblbnout´ a pozdravit své fanoušky atraktivními smyky, na této zkoušce totiž nebude měřen čas.

Velkou pozornost každoročně budí i složení pražské startovní listiny. V minulém roce se patřičně prosadilo mládí, když soutěž ovládl slovenský šampión Martin Koči, v kategorii 2WD už tehdy zvítězil talentovaný Petr Semerád. A právě na tohoto pilota se letos soustředí ještě větší pozornost, ve svých osmnácti letech totiž dostane k dispozici vůz Škoda Fabia R5 evo s tovární podporou! Není sporu, že bude chtít bojovat o vítězství, vždyť již při své premiéře s tímto vozem před pár týdny dokázal ovládnout jednu ze skvěle obsazených show závěru sezóny. Stejně jako tehdy bude Semerádovým velkým soupeřem i desetinásobný vítěz Pražského Rallysprintu Václav Pech, na startu jubilejního ročníku bude ale i letošní juniorský evropský šampión Filip Mareš. I tento talentovaný pilot bude mít k dispozici špičkový vůz Škoda Fabia R5 evo, a tak o prestižní bitvy nebude 7. 12. jistě nouze. Kompletní startovní listinu zatím ještě organizátoři maličko tají, neměli by v ní chybět ale ani Roman Odložilík či Vojtěch Štajf, kteří loni do posledních kilometrů bojovali o prvenství, pojede i předloňský vítěz, Slovák Jaroslav Melichárek. S vozy kategorie R5 či WRC se dočkáme i dalších skvělých jezdců, ani letos však určitě nepůjde na trati všem jen o nejlepší časy. Zárukou dobré zábavy by měla být i přislíbená účast historických vozů včetně showmana Jiřího Petráška.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist