www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - IQ-Jänner Rallye

IQ Jänner rallye - po RZ 1 vede Stig Blomqvist

5. ledna 2006 • 22:30

Bývalý mistr světa Stig Blomqvist (S) na RZ 1 v nejlepším čase před Franzem Wittmannem jun. (A). Za nimi Gassner (D), Paasonen (SF), Vojtěch (CZ) a Baumschlager jako šestý.

Velkým překvapením začal 24. ročník IQ-Jänner rallye dnes večer ve Freistadtu. Již 59-letý bývalý švédský mistr světa Stig Blomqvist deklasoval veškerou ostatní konkurenci a dosáhl na RZ 1 v délce 9,23 km ve Freistadtu s 6:59 min. absolutně nejlepšího času.

2,4 sekundy za ním mladý Franz Wittmann na Mitsubishi před Němcem Hermannem Gassnerem, nejlepším pilotem skupiny N. Čtvrtý byl Fin Jani Paasonen, který za ním s vozem Škoda Octavia 4x4 v cíli zaostal o 10,9 sekund. Franz Wittmann jun. byl sám svou jízdou překvapen. „Nezdálo se mi, že bych jel tak rychle, protože trať byla velmi kluzká. Nebezpečí, že z ní vyletím, bylo velké, proto jsem nepočítal s dobrým časem.“

Raimund Baumschlager, jeden z velkých favoritů (Mitsubishi), obsadil jako druhý nejlepší Rakušan šesté místo. „Trať byla nepříjemně kluzká, jel jsem o něco opatrněji, ale na zítřek se cítím velmi dobře.“

Achim Mörtl, který letos startuje v českém mistrovství, se se svým Subaru zařadil na desáté místo. Nejlepším pilotem dieselových vozů je vítěz poháru Michael Böhm na voze Fiat Stilo na 26. místě.

Armin Holenia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist