www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Japonská rally RZ 27 (cíl) - Loeb je rekordmanem !

3. září 2006 • 08:00

V nedělní etapě vrcholil strhující souboj mezi Sébastienem Loebem a Marcusem Grönholmem. V cíli se však nakonec radoval francouzský pilot, i když Fin na něj po 27 rychlostních zkouškách ztratil pouze necelých šest vteřin.

Loeb se tak stal nejúspěšnějším jezdcem všech dob, jelikož již překonal magickou hranici 26 vítězství a je jediným pilotem v mistrovství světa, který má na kontě 27 vyhraných podniků. „Bylo to opravdu náročné. Marcus jel naplno a stahoval mě. Musel jsem jet na jistotu a tím jsem trochu ztrácel. Nyní mám nejvíce vítězství na kontě, ale to neznamená, že jsem ze všech nejlepší. Je jiná doba. Určitě je to ale skvělý pocit,“ řekl v cíli Loeb.

Na třetí pozici proťal cílovou pásku Mikko Hirvonen, který tak dovezl týmu Ford šest bodů. To je velmi důležité pro mistrovství světa značek, ve kterém ještě stále není zdaleka rozhodnuto.

Na bramborové pozici dojel Chris Atkinson, který si tak i po značných potížích s vozem odváží z Japonska pět bodů. Pátý skončil Manfred Stohl a šestý pak Toshihiro Arai. Ten se však dostal před Sordá především díky Compancovi, který jej zdržel na RZ 26.

Bodovanou osmičku uzavírá Petter Solberg, který bude chtít na nepovedenou Japonskou rally co nejdříve zapomenout. Znovu jej totiž trápily potíže s Imprezou WRC. Tentokráte byly na vině nefungující brzdy.

V produkčních vozech se stal vítězem Nutahara, druhý skončil Gabriel pozzo a třetí pak Marcus Ligato. Velkou smůlu měl Jari Matti Latvala, který ještě tři testy před koncem Japonské rally vedl, ale nakonec havaroval a musel dostoupit.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
03.09.2006 12:10
Breaky
Mistr světa se vším všudy a tak jak má být.Rychlost a osobnost,charakter.Někteří mistři mají jen tu rychlost....
03.09.2006 08:26
Ricardo - moderátor
Gratuluji. Sebastien je proste borec....
toplist