www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Mezi produkčními vozy vyhrál Nutahara

4. září 2006 • 02:00

Domácí želízko v ohni Fumio Nutahara společně se svým britským spolujezdcem Danielem Barrittem dokázali zvítězit na Japonské rally v rámci produkčních vozů, čímž se probojovali na celkovou druhou příčku v klasifikaci celého šampionátu.

Nutahara vstoupil do soutěže hned od úvodu zostra a usadil se na čele výsledkové listiny. Defekty na čtvrté a osmé rychlostní zkoušce však znamenaly pokles na druhou příčku za finského mladíka Jari-Matti Latvalu. Ten si pak svůj náskok na čele pohybující se kolem šedesáti vteřin udržoval až do pětadvacáté rychlostní zkoušky, kde poslal své Subaru Impreza STI do několika salt, což vyústilo k odstoupení.

Vítězství tak spadlo do klína Nutaharovy, který porazil v cíli druhého Gabriela Pozza o sedmadvacet vteřin. Ten o svou pozici bojoval od počátku s Marcosem Ligatem a Leszekem Kuzajem. Na rozdíl od svých pronásledovatelů neměl větší problémy s technikou a svou stříbrnou pozici si bezpečně uhlídal. Problémy se senzorem otáček srazily Marcose Ligata na čtvrté a po Latvalově odstoupení třetí místo, Kuzaje po problémech s chřipkou a hlavně praklou poloosou předstihl i Aki Teiskonen.

Fumio Nutahara se díky vítězství v Japonsku a předtím i na Monte Carlu (v Mexiku byl diskvalifikován) probojoval na druhou příčku průběžné klasifikace šampionátu produkčních vozů za letos téměř nedostižného katarského jezdce Nassera Al-Attiyaha, který měl Japonskou rally jako svůj pauzírující podnik.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist