www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Při Japonské premiéře skončil Stohl pátý

4. září 2006 • 06:00

Manfred Stohl se se svou spolujezdkýní Ilkou Minorovou postarali o úspěšnou premiéru týmu OMV Peugeot Norway World Rally Teamu na Japonském území. Při víkendové Rally Japan totiž dokázali zvládnout náročnou trať na pátém místě absolutní klasifikace.

Čtyřiatřicetiletý rakouský jezdec se dokázal při svém stočtvrtém startu v mistrovství světa poprat s náročnou tratí a skončit v popředí výsledkové listiny. Stanovený cíl v podobě zisku bodů se mu podařilo naplnit, navíc skončil jako nejvýše postavený soukromý pilot.

„Přestože bych radši skončil na stupních vítězů, jsem s tímto výsledkem nadmíru spokojený. Získali jsme čtyři body do hodnocení jezdců, což se určitě počítá. Těžko jsem mohl při svém zdejším prvním startu čekat lepší výsledek. Současné automobilové soutěže jsou totiž hodně o zkušenostech, které mi zde samozřejmě chybí. Mým cílem bylo skončit v první pětce, což se podařilo,“ prohlásil v cíli Manfred Stohl.

V úvodu závěrečného dne se Stohl dokonce pokoušel útočit na čtvrtého Chrise Atkinsona, nakonec však z boje kvůli problémům s převodovkou jeho Peugeotu 307 WRC sešlo. „Ztratili jsme čtvrtý rychlostní stupeň. Normálně to není až takový problém, prostě se ze trojky přeřadí rovnou na pětku. Znamená to však, že s převodovkou není něco v pořádku a tak jsme se rozhodli ji šetřit. Mechanici od Bozianu ji pak v následujícím servisu dokázali v šibeničně krátkém čase vyměnit, za což si zaslouží absolutorium,“ dodal k hektickému závěru Manfred Stohl.

Dalším startem Manfreda Stohla a Ilky Minor bude hodně rozbitá šotolinová Rally Cyprus, na které svým loňským druhým místem dosáhla rakouská posádka svého dosavadního nejlepšího výsledku v kariéře.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist