www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 20 - Kowax ValMez Rally (MČR+ERT)

KOWAX ValMez Rally a Rallysprint před uzávěrkou

25. července 2020 • 18:55

V neděli 26. července o půlnoci vyprší možnost přihlásit se k účasti na společném závodě KOWAX ValMez Rally a KOWAX Rallysprintu. Soutěže se uskuteční 7. – 9. srpna 2020, úlohu tradičního centra ve Valašském Meziříčí však tentokrát obrazně převezme prostor polygonu Tatra v Kopřivnici.

Pořadatelé aktuálně evidují více než šedesátku posádek, které se registrovaly do dvoudenní i jednodenní podoby valašské soutěže. Je však jasné, že vzhledem k víkendové Rally Příbram (úvodní závod RSS a Poháru 2+) řada účastníků nechá přihlášení na poslední chvíli.

Petr Nešetřil - Jiří Černoch, Porsche 997 GT3 - foto: J. Ullmann

„Už nyní evidujeme zajímavé startovní pole, kterému dominují nejrychlejší dva vozy Rally Bohemia, tedy Ford Focus WRC Václava Pecha a tovární Škoda Fabia Rally2 Evo Jana Kopeckého. V plejádě speciálů kategorie R5 pak najdeme kromě škodovek (dále třeba Miroslav Jakeš, Roman Odložilík) i speciály dalších značek. VW Polo GTI R5 osedlá Jan Černý, model Hyundai i20 R5 tradičně předvede domácí Martin Vlček. A dříve velmi populární Ford Fiesta R5 představí fanouškům třeba Ondřej Šimek,“ vypočítává zástupce pro média Tomáš Plachý a pokračuje: „Pozornost si v okolí ValMezu jistě zaslouží i přestup domácího Jaroslava Pešla za volant Fordu Fiesta Open N, řada jezdců s rychlými dvoukolkami (soutěž bude součástí Peugeot Rally Cupu CZ a ADAM Cupu), stejně jako největší favorité MČR v rally historiků Vlastimil Neumann, Libor Kotrmon (oba Ford Escort RS Cosworth) a Tomáš Enge. Řada kvalitních jezdců pak preferuje jen jednodenní formát závodu (třeba Karel Trněný, Michal Horák, Petr Kačírek).“

Vzhledem k aktuální situaci v Česku a zejména v Moravskoslezském kraji ohledně pandemie koronaviru však musí pořadatelský tým řešit i řadu omezení, které souvisejí s celostátními nebo krajskými regulacemi. I kvůli tomu se mění umístění administrativní i technické přejímky z kopřivnického polygonu do Autocentra Lukáš ve Valašském Meziříčí.

„Zároveň je jasné, že nebudeme organizovat tradiční ceremoniály, jako slavnostní start a předávání cen v cíli. Závodní auta v obou soutěžích odstartují přímo ze servisu, kde bude po závodě umístěno i závěrečné uzavřené parkoviště. Přístup do servisu nebude divákům stejně jako na Rally Bohemia a Rally Příbram umožněn,“ upozorňuje šéf organizačního týmu Jaromír Tomaštík.

V reakci na epidemii bylo navíc rozhodnuto, že si diváci nebudou moci koupit osvědčené permanentky. „Toto opatření plyne z hygienických důvodů, protože bychom tím pádem nebyli schopni garantovat počet lidí v určitém místě na trati, především pak na námi organizovaných diváckých místech,“ objasňuje Jaromír Tomaštík.

Na druhou stranu se pořadatelé rozhodli otevřít kopřivnický polygon už na páteční shakedown, stejně jako na oba víkendové dny. Vstup však bude umožněn jen do diváckého místa nejblíže brány č. 6.

„V nejbližších dnech vás seznámíme s formátem řízení diváků na rychlostních zkouškách, dále na vás apelujeme, abyste dodržovali základní hygienické návyky a měli připraveny v případě nutnosti v severomoravském kraji povinné roušky,“ uzavírá šéf organizačního týmu KOWAX ValMez Rally Jaromír Tomaštík.

Závěrem opět apelujeme na posádky, že uzávěrka přihlášek končí 26. července o půlnoci!

Seznam přihlášených KOWAX ValMez Rally

Seznam přihlášených KOWAX Rallysprint

-top-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist