www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Barum Rally Zlín

Volf s Novákem plán splnili a překročili

5. září 2006 • 09:00

Desátým místem v konečném hodnocení Barum rally Zlín 2006 dokázali Jiří Volf s Petrem Novákem, že nepatří pouze k domácí špičce v šampionátu rallysprintů, ale že se mohou směle měřit i s účastníky Mezinárodního mistrovství ČR rally a obstojí i ve srovnání s posádkami bojujícími o body do mistrovství Evropy.

Prvotním úkolem Jury s Novasem, hájících ve Zlíně opět barvy týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport, přitom nebyl boj o konkrétní výsledek, spíše šlo o to, aby brněnský jezdec absolvoval co největší porci „ostrých“ kilometrů a získal potřebnou sebedůvěru před vyvrcholením sezony MČR sprintrally a zvláště před Rally Vyškov, která je domácím podnikem pro jednoho z hlavních partnerů týmu, firmu Böttcher. Tomu také odpovídalo nastavení vozu, který byl vybaven malými brzdami, staršími pneumatikami, sériovou převodovkou a jel na sériový benzín.

S ohledem na výše zmíněné skutečnosti tak mohla být brněnsko-otrokovická posádka maximálně spokojená jak s dosahovanými časy, které Volfa s Novákem v průběhu úvodní etapy v jednu chvíli vynesly dokonce na 8. příčku průběžného pořadí, tak i s konečným výsledkem.

„Zvykám si, zvykám a doufám, že zítra odjedu celý den, aby mi to pomohlo na Vyškov,“ říkal ve večerním servisu po sobotní etapě Jiří Volf. „Musím zaklepat, že auto zatím funguje fantasticky, i když na Pindule dostávalo zespoda takové rány, že mi chvílemi až tekly slzy. Nechápu, že z toho ještě nic neupadlo. Zítřejší vložky nejsou už tak rozbité, takže auto už bychom měli pošetřit.“

V neděli bojoval Jiří Volf s Karlem Trojanem o 9. místo absolutně, s nepřízní počasí na dvou závěrečných vložkách a také s bolestmi operované ruky, které se začaly ozývat: „První den jsem bolesti nepociťoval, ale během druhé etapy již byla cítit značná únava a bolest ruky, ze které mi nedlouho před závodem vyndávali šrouby. Jsem ale přesvěcen že na „funkci“ to vliv nemělo,“ smál se v cíli spokojený Jirka Volf. „Jsem určitě šťastný, že jsme Barumku dokončili. Škoda, že jsme Karla Trojana neudrželi za sebou, protože na předposlední vložce za průtrže mračen jsme se dostali k němu zase hodně blízko, jenomže on na poslední erzetě prostě zariskoval, neboť pro něj jsou body do mistráku důležitější, než pro nás. A abych řekl pravdu, my jsme se na to už vykašlali.“

„Doufám, že výsledkem jsme udělali radost i Novasovi, kterému moc děkuji za spolupráci jak při jeho domácí soutěži, tak v celém dosavadním průběhu letošní sezony. Snad bylo desáté místo i dobrým poděkováním mechanikům za vynikající přípravu vozu, se kterým nebyl sebemenší technický problém, což je při tak náročné soutěži, jakou Barum rally je, až s podivem,“ uzavřel hodnocení Barumky brněnský pilot.

Dalším startem Jiřího Volfa bude už o nadcházejícím víkendu (8. - 9. září) Böttcher rally Vyškov, která se jede jako sedmý z devíti podniků Mediasport Mistrovství České republiky sprintrally 2006.

Volf Media Service
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist