www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Japan (PCWRC)

Sordó: Je to splnění mého prvního velkého snu !

7. září 2006 • 11:40

Španělský mladík vstoupil do seriálu mistrovství světa s vozem WRC teprve na začátku letošního roku a hned vzbudil obrovský rozruch. V MS FIA jezdců se totiž po jedenácti odjetých soutěžích drží na vynikající třetí pozici za Loebem a Grönholmem.

Zezadu na něj ale začíná nepříjemně tlačit Mikko Hirvonen, který se velmi zlepšil a také Manfred Stohl. Sordovi totiž hodně uškodil nejen výpadek ve Finsku, po kterém se v Japonsku dlouhou dobu nemohl dostat do optimální pohody, ale také následné vyloučení z Japonské rally.

Navíc tento týden bylo oficiálně potvrzeno, že to bude právě on, kdo společně s Loebem usedne v roce 2007 do nového speciálu Citroën C4 WRC a stane se tak dvojkou továrního týmu Citroën Sport.

Přitom jeho plány na začátku roku 2006 byly úplně jiné. Původně měl totiž za úkol obhajovat titul mezi juniory a s Xsarou WRC startovat jen sporadicky. Nakonec ale jezdí pouze s Xsarou WRC a navíc byl od Německé rally nominován na místo dvojky v týmu Kronos Racing, kde nahradil Xaviera Ponse.

„Mým největším snem bylo, abych se stal továrním jezdce,“ řekl na úvod Sordó. „To se mi již splnilo. Nyní doufám, že se mi splní další velký sen a to stát se mistrem světa. Vím ale, že to nebude hned. Nejdříve se musím především odvděčit za důvěru týmu Citroën, takže chci dosahovat stabilně dobrých výsledků.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist