www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Fiat Punto Super 2000 poprvé v mistrovství světa

8. září 2006 • 23:05

Po získání titulu mistra Evropy Giandomenico Basso slíbil, že se představí se svým speciálem Fiat Punto Super 2000 na některé světové soutěži. Vůz si tak svou premiéru odbude na Turecké rally, která se jede v polovině října.

Kvůli tomu také Fiat vynechal Barum Rally Zlín, jelikož automobilka chtěla finance ušetřit právě na start v mistrovství světa. Punto si odbylo svou premiéru před šesti měsíci na Mille Miglia Rally v Itálii a od té doby sbíralo jeden úspěch za druhým. Na asfaltu je Fiat fantastický, nicméně Turecká rally se jede na šotolině a tam se má Fiat ještě co dohánět.

Také proto je naplánován šestidenní test na Sardinii, kde se bude tým Fiat na náročnou a drsnou Tureckou rally pilně připravovat. Manažer týmu Nic Gulino si myslí, že je potřeba začít intenzívně jezdit také na šotolině, pokud se chce Fiat prosadit v mistrovství světa.

V Turecku se však nebude konat srovnání vozu Super 2000 a speciálů skupiny N, kde jsou nyní vozy Super 2000 zařazeny. Turecká rally se totiž jede jako součást šampionátu juniorů (JWRC), nicméně dá se očekávat, že se přeci jen nějaké produkční vozy na startu objeví. Zajímavé však bude porovnání také s časy speciálů WRC.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.09.2006 13:25
stop
Myslím, že Turecko zvolili jako premiéru v MS docela dobře - dvoukolky se na rozbitých RZ budou trápit a tak může silnější Fiat 4×4 jezdit hned za WRC.
09.09.2006 13:24
stop
Myslím, že Turecko zvolili jako premiéru v MS docela dobře - dvoukolky se na rozbitých RZ budou trápit a tak může silnější Fiat 4×4 jezdit hned za WRC.
08.09.2006 23:24
Ricardo - moderátor
Škoda, že nejel i u nás...
toplist