www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Per Gunnar Andersson s odvoláním neuspěl

29. listopadu 2006 • 11:50

V pondělí 27. listopadu se v Paříži konala schůze FIA, na které se projednávalo odvolání Anderssona proti vyloučení z Turecké rally. Jeho protest však byl zamítnut, a tak platí konečné výsledky Turecké rally bez jakékoliv změny.

žádný příspěvek celý článek »

Vrátí Anderssonovi vítězství v Turecku ?

23. listopadu 2006 • 10:10

Nedávno jsme Vás informovali o tom, že Per Gunnar Andersson podal protest proti svému vyloučení v Turecku. Pokud by mu vítězství zůstalo, pak by se stal mistrem světa JWRC již před Britskou rally.

příspěvků: 2 celý článek »

Colin Mcrae se vrací k Turecku i Austrálii

7. listopadu 2006 • 12:25

Skotský pilot Colin McRae se v letošním roce představil v seriálu mistrovství světa pouze jednou a to v Turecku. Navíc to bylo poté, co se zranil Sébastien Loeb a nemohl tak Tureckou rally jet.

žádný příspěvek celý článek »

Valoušek zanechal v Turecku dobrý dojem

30. října 2006 • 05:00

O druhém říjnovém víkendu se v pohoří Taurus konal předposlední díl juniorského světového šampionátu, Turecká Rally. Na startu se objevila i česká posádka v barvách Suzuki Sport Europe Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza a svým výkonem rozhodně nezklamala.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z Turecké rally

26. října 2006 • 02:30

Ještě před dnešním startem Australské rally si můžete pro inspiraci prohlédnout téměř devadesátku velmi podařených snímků ze zatím posledního podniku Turecké rally, kterou nám zaslal fotograf vystupující pod přezdívkou Cloverleaf.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Turecké rally

20. října 2006 • 14:00

Zatím posledním podnikem letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích byla Turecká rally. Dnes si můžete prohlédnout téměř sedmdesátku snímků z náročné soutěže, které nafotil v okolí Kemeru náš stálý spolupracovník Zdeněk Sluka.

žádný příspěvek celý článek »

Andersson podal protest proti vyloučení

20. října 2006 • 12:50

Bylo vyloučení švédského pilota Per Gunnara Anderssona v Turecku správné? Mladý Švéd se domnívá že nikoliv. Kvůli toho přišel nejen o deset bodů do JWRC, ale také o svůj druhý titul mistra světa mezi juniory - prozatím...

příspěvků: 1 celý článek »

Tým Subaru Turkey Rally slaví tři tituly

19. října 2006 • 10:55

Tým Subaru Turkey Rally, který vede Atolye Kazaz, vyhrál v Turecku hned tři tituly. Mistrem Turecka se stal Ercan Kazaz a ten také pomohl týmu k zisku prvního místa mezi týmy. Navíc jejich pilot Hakan Dinc vyhrál také titul ve skupině N.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm: Pomohly nám pneumatiky !

19. října 2006 • 02:40

Marcus Grönholm dosáhl na Turecké rally 23. vítězství ve své kariéře v seriálu mistrovství světa a zřejmě za to vděčí především dobré volbě pneumatik. V Turecku se totiž střídala suchá, mokrá šotolina a místy byly dokonce i asfaltové úseky. V sobotu odpoledne i sněžilo. V těchto podmínkách však pneumatiky BF Goodrich fungovaly skvěle.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg: Impreza WRC se zlepšila

18. října 2006 • 11:40

Norský pilot Petter Solberg sice dokončil Tureckou rally až na třinácté pozici, nicméně byl velmi spokojen s tím, jak začala fungovat Impreza WRC 2006. Norský rychlík totiž znovu dokázal bojovat o stupně vítězů a navíc zajel sedm nejrychlejších časů, což se mu v letošním roce ještě nepodařilo.

příspěvků: 1 celý článek »

Guy Wilks myslí na titul v JWRC

18. října 2006 • 10:30

Britský mladík Guy Wilks dokončil Tureckou rally se svým vozem Suzuki Swift Super 1600 na dobré čtvrté pozici a před závěrečným podnikem šampionátu JWRC má stále velkou šanci získat titul mistra světa.

příspěvků: 4 celý článek »

Henning Solberg: "Brečeli jsme jako malí kluci"

18. října 2006 • 09:25

Norský pilot Henning Solberg, který dokončil víkendovou extrémně náročnou Tureckou rally na třetím místě přiznal, že se svým spolujezdcem Cato Menkerud brečeli v cíli posledního testu jako malí kluci. Pro Solberga to totiž bylo první umístění na stupních vítězů v seriálu mistrovství světa.

příspěvků: 4 celý článek »

Grönholm se obával zisku jen poloviny bodů

18. října 2006 • 09:00

Finský pilot Marcus Grönholm prohlásil, že zrušení tři testů v páteční etapě Turecké rally a následné zkrácení dalšího, bylo správné rozhodnutí, které plně podporuje. V pátek se tím pádem odjela ani ne polovina původně plánovaných ostrých kilometrů.

žádný příspěvek celý článek »

Michael Orr v Austrálii chybět nebude

18. října 2006 • 08:30

Vedení týmu Stobart VK Ford potvrdilo, že spolujezdec Matthew Wilsona Michael Orr, bude v pořádku ještě před startem Australské rally. Orr si totiž v Turecku v páteční etapě při výletu mimo trať poranil záda a celou rally dokončil jen s prášky a velkými bolestmi.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson skončil dvanáctý

17. října 2006 • 10:55

Britský mladík Matthew Wilson měl znovu v Turecku za úkol především sbírat zkušenosti a dokončit náročnou Tureckou rally, která byla navíc letos poznamenána velkou nepřízní počasí. To se mu nakonec podařilo na dvanácté pozici.

žádný příspěvek celý článek »

toplist