www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 21 - Auto UH Rallysprint Kopná (RSS)

Křest dešťovou vodou

2. června 2021 • 08:00

Na Rallysprintu Kopná jsme byli svědky zajímavé premiéry.Sedmnáctiletý Tomáš Štuksa na řidičák teprve čeká a při přejezdech mezi rychlostními zkouškami si musí přesedat na místo spolujezdce.To mu ale vůbec nebrání ve sbírání cenných závodnických zkušeností. Samozřejmě za volantem. Pamatujeme si jej v pohárovém Opelu Adam. Před sezónou ale přišla nabídka na koupi Adama ve verzi R2 od týmu Brynda Racing, a Tomášův otec Marek, rovněž závodník, vlastně ani neváhal.

Tomáš Štuksa - Ondřej Novák (Opel Adam R2) - Auto UH Rallysprint Kopná 2021

První start s novou technikou absolvoval Tomáš Štuksa se spolujezdcem Ondřejem Novákem na Rallysprintu Kopná. Vzhledem k náročným podmínkám se doslova jednalo o křest dešťovou vodou… Jak jim to šlo a jak to dopadlo se můžete podívat v reportáži.

K Tomáši Štuksovi se sluší dodat, že ve svém věku už má leccos za sebou. Od osmi let závodil v autokrosu, od 10 v rallycrossu, od 13 na amatérských rally u Milana Blahouta, ve 14 udělal juniorský titul v autoslalomech, zkoušel okruhy, od 15 jezdí ČMPR a od 16 startuje na republikových závodech rally v rámci Poháru mládeže.

Prokop Siwek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist