www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 21 - Auto UH Rallysprint Kopná (RSS)

Šéf Rallysprintu Kopná Josef Minařík: Když máte obecní povolenky, máte závod!

foto

6. června 2021 • 09:00

Když se řekne Rallysprint Kopná snad každému místnímu přijde na mysl jméno rodiny Minaříkových z Podkopné Lhoty, která stojí za organizací tohoto automobilového závodu. Pro někoho zbytečný cirkus, pro někoho okamžik, na který se těší celý rok. Po roční pauze způsobené pandemií se „Kopná“ vrátila do republikového šampionátu a koncem května, sice bez diváků, úspěšně proběhl již dvacátý šestý ročník.

žádný příspěvek celý článek »

Křest dešťovou vodou

foto

2. června 2021 • 08:00

Na Rallysprintu Kopná jsme byli svědky zajímavé premiéry.Sedmnáctiletý Tomáš Štuksa na řidičák teprve čeká a při přejezdech mezi rychlostními zkouškami si musí přesedat na místo spolujezdce.To mu ale vůbec nebrání ve sbírání cenných závodnických zkušeností. Samozřejmě za volantem.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Auto UH Rallysprint Kopná od Marka Pléhy

foto

30. května 2021 • 14:00

Zahajovacím podnikem letošní Rallysprint série a Poháru 2+ byl již šestadvacátý ročník Auto UH Rallysprintu Kopná, který se uskutečnil na rychlostních zkouškách v okolí Slušovic a jel se opět jako součást MČR historických vozů. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Marka Pléhy.

žádný příspěvek celý článek »

Závodění na vedlejší úvazek

foto

30. května 2021 • 11:00

Když se ještě před několika lety vyslovilo jméno Martin Vlček, většině fanoušků se okamžitě vybavily především dravé průjezdy a jízda v mezích možností techniky. Dnes už je však „Vlčákův“ záběr mnohem širší. Jako manažer úspěšného týmu Hyundai Kowax Racing zastřešuje závodní aktivity klientů v několika státech Evropy a vlastní závodění za dané situace muselo jít lehce stranou.

žádný příspěvek celý článek »

Jakeš a Machů na bedně, Březík s Krajčou v první pětce

foto

30. května 2021 • 09:00

Oba vozy Samohýl Škoda Teamu bojovaly na úvodním podniku sprintového mistrovství od startu až do cíle o pozice v elitní pětici absolutního pořadí. Rallysprint Kopná patří jednoznačně mezi naše nejlépe obsazované jednodenní soutěže, proto 3. místo posádky Jakeš – Machů i pátá příčka juniorské dvojice Březík – Krajča se řadí k cenným výsledkům celého týmu.

žádný příspěvek celý článek »

Caisovo druhé vítězství na Kopné

foto

28. května 2021 • 14:00

Posádka Yacco ACCR týmu Erik Cais – Jindřiška Žáková vyhrála s vozem Ford Fiesta Rally2 Auto UH Rallysprint Kopná, který zahajoval letošní rallysprintový seriál. Pro domácího Erika Caise, který bydlí v nedalekém Fryštáku, to bylo už druhé vítězství v Podkopné Lhotě. Poprvé vystoupal na stupně vítězů před pěti lety, kdy tady vyhrál juniorskou kategorii ve sjezdu na horských kolech (downhillu).

žádný příspěvek celý článek »

Firla s Večerkou vítězi RSS na Kopné

foto

28. května 2021 • 12:00

Obrovským úspěchem skončil pro K.I.T.Racing 26. ročník Auto UH Rallysprint Kopná. Na jejím konci totiž stanul na stupních vítězů Rallysprint série Lumír Firla startující pod hlavičkou otrokovického týmu. Radost mohla být umocněna i vítězstvím v kategorii historik, ale k tomuto výsledku chyběl poslední krůček.

žádný příspěvek celý článek »

Hořko sladká Kopná Radka Jatela

foto

28. května 2021 • 10:00

Čtvrtý ostrý start si ve své kariéře připsal Radek Jatel, který se postavil na start uplynulé Auto UH Rallysprint Kopná. A jak je zvykem, závodník z Vysokého Pole usedl do vozu Peugeot 208 R2 ze stáje Sparrow Racing. Radka na sedadle spolujezdce doplnila Zuzana Plšková. Posádka před závodem neměla žádný test, takže se vydala vstříc prvním kilometrům až na trati shakedownu.

žádný příspěvek celý článek »

Minařík Racing na Kopné premiérově s vozem R5

foto

27. května 2021 • 13:00

První podnik Rallysprint série si nenechal ujít ani Slušovický tým a do náročných blátivých podmínek vyslal hned čtyři posádky. Na Rallysprintu Kopná, která se jela doslova okolo zázemí týmu Minařík Racing zažil premiérový start s vozem kategorie R5 Pavel Mika.

žádný příspěvek celý článek »

Rallysprint Kopná opanovali Pilař s Kalkusem

foto

26. května 2021 • 14:00

Dramatický průběh Rallysprintu Kopná vynesl k premiérovému vítězství v rámci svého čtyřletého působení v Adam Cupu Jana Pilaře. Na tratích v okolí Slušovic ho navigoval Jiří Kalkus. Nejrychlejším jezdcem soutěže se stal s pěti vyhranými zkouškami Jaroslav Petráš, za což v rámci nových pohárových pravidel inkasoval pět bonusových bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Body z Kopné obalené blátem

foto

26. května 2021 • 12:00

Vojtěch Štajf a František Rajnoha obsadili na deštivé a zablácené 26. Auto UH Rallysprint Kopná v celkové klasifikaci deváté místo. Ještě o místo lepší výsledek a příděl mistrovských bodů, potvrzující startovní číslo osm, zaznamenala posádka Racing 21 rally teamu mezi dvojicemi, které bodovaly do Poháru 2+ v rámci Autoklub Rallysprint série.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Auto UH Rallysprint Kopná od Iva Prieložného

foto

26. května 2021 • 10:00

Zahajovacím podnikem letošní Rallysprint série a Poháru 2+ byl již šestadvacátý ročník Auto UH Rallysprintu Kopná, který se uskutečnil na rychlostních zkouškách v okolí Slušovic a jel se opět jako součást MČR historických vozů. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Iva Prieložného.

žádný příspěvek celý článek »

Štvrté miesto pre Grzyba a Rufa Motor-Sport na Kopnej

foto

26. května 2021 • 09:00

Nesmierne náročná, ale zároveň mimoriadne pekná súťaž, s množstvom vody na trati. Taký bol Rallysprint Kopná, kde posádka Rufa Motor-Sport Teamu vybojovala štvrté miesto absolútne.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Auto UH Rallysprint Kopná od Lukáše Urbaníka

foto

24. května 2021 • 08:00

Zahajovacím podnikem letošní Rallysprint série a Poháru 2+ byl již šestadvacátý ročník Auto UH Rallysprintu Kopná, který se uskutečnil na rychlostních zkouškách v okolí Slušovic a jel se opět jako součást MČR historických vozů. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Lukáše Urbaníka.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Erik Cais, Jindřiška Žáková slaví vítězství na Kopné

foto

23. května 2021 • 10:00

Absolutním vítězem úvodního podniku rallysprintového šampionátu 26. Auto UH Rallysprint Kopná se stala posádka Yacco ACCR Team Erik Cais, Jindřiška Žáková na voze Ford Fiesta R5 MkII. Na druhé příčce skončili s odstupem 9,6 vteřiny Tomáš Kostka, Ladislav Kučera na voze Škoda Fabia Rally2 Evo. Na třetím místě dojeli Miroslav Jakeš, Petr Machů s vozem Škoda Fabia R5 ze stáje Samohýl Škoda Team se ztrátou 20,1 vteřiny.

žádný příspěvek celý článek »

toplist