www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 21 - Rally Bohemia (MČR)

Jan Černý chce jet Dakar - a už se chystá na Rally Bohemia

6. července 2021 • 15:00

Testovací jízdy na dunách v poušti dopadly výborně, jezdec Jan Černý hned po návratu z Dubaje potvrdil, že by se rád zúčastnil nejtěžšího závodu světa, Rallye Dakar.

Jan Černý - Petr Černohorský (Škoda Fabia Rally2 Evo) - Agrotec Petronas Rally Hustopeče 2021

„Nejraději bych jel už nejbližší Dakar na začátku roku 2022,“ uvedl Jan Černý, jehož tým Louda Auto Škoda Racing je momentálně na třetím místě v tuzemském rallye šampionátu. „Jízda v písku je úplně jiná a náročnější, nikdy nevidíte, co se skrývá za dunou,“ poznamenal Jan Černý. Teď už se ale naplno chystá na Rally Bohemia, která se pojede 9. až 11. července v okolí Mladé Boleslavi.

„Rally Bohemia je pro mě vrchol sezóny kvůli krásným tratím, velkému množství fanoušků i pro to, že se jede v místech, kde se vyrábějí vozy Škoda,“ dodal Jan Černý, který letos závodí v soutěžní Fabii a jeho hlavním sponzorem je společnost Louda Auto, největší prodejce vozů Škoda v České republice.

„Hned po Rally Bohemia si udělám dovolenou, pojedu na týden odpočívat do Chorvatska a pak už mě hned čeká rallycross ve Španělsku,“ prozradil Jan Černý.

Mapu Rally Bohemia s vyznačenými diváckými místy naleznete zde: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=10vcVhsFz3q63Y8f36NgnmXZ6iafHerHv&usp=sharing

Plný text rozhovoru s Janem černým můžete shlédnout zde:

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist