www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 21 - Rally Bohemia (MČR)

Jan Černý byl nejúspěšnější soukromý jezdec na letošní Rally Bohemia

13. července 2021 • 16:00

Jediným jezdcem ze soukromé stáje, který dokázal na víkendové Rally Bohemia udržet krok se dvěma továrními týmy Škoda Auto, se stal Jan Černý z týmu Louda Auto Škoda Racing.

Jan Černý - Petr Černohorský (Škoda Fabia Rally2 Evo) - Rally Bohemia 2021

„Po sobotní části programu to nevypadlo dobře, ale mechanici na mém voze přes noc úžasně zapracovali a v neděli jsem se dokázal dostat až na stupně vítězů, hned vedle obou továrních Fabií, které mají na Rally Bohemia přímo domácí prostředí,“ děkuje svému týmu jezdec Jan Černý. Ocenil i sponzory, kteří mu nadstandardně pomohli s přípravou na tento závod, konkrétně se jedná o firmy PAJR a Louda Auto.

Výborně připravená byla podle něj i trať závodu v okolí Mladé Boleslavi, který považuje většina jezdců za vrchol sezóny kvůli velkému množství fanoušků i pro to, že se jede v místech, kde se vyrábějí vozy Škoda, které letos domácímu rally šampionátu dominují.

Do depa na letošní Rally Bohemia se poprvé dostali i vybraní fanoušci Jana Černého. „Přítomnost fanoušků mě baví a udělám všechno proto, abych je ve spolupráci s Louda Auto dostal do depa i při příštích závodech,“ říká Jan Černý.

Jezdec teď pár dní odpočívá u moře v Chorvatsku – a už v za týden odlétá závodit na rallycross do Barcelony, kde jej čeká první závod Mistrovství evropy letošní sezóny.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist