www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Gigi Galli děkuje fanouškům po Finské rally

12. září 2006 • 10:55

Italský pilot Gigi Galli se v letošním roce objevuje v mistrovství světa rally jen sporadicky, ale vždy to vyvolá velkou popularitu okolo jeho osoby. Na každou soutěž, kde se objeví, mu navíc přijedou fandit stovky fanoušků přímo z Itálie.

„Chci tímto poděkovat fanoušků z Itálie, kteří mě přijeli podpořit do Finska,“ řekl na úvod Galli. „Bylo jich tam opravdu hodně a jejich podporu jsem cítil na každém kroku. Hodně mi to pomáhá a jsem jim za to vděčný. Ostatně oni mi fandí všude a já si toho velmi cením.“

Ital dokončil nakonec velmi rychlou Finskou rally na vynikajícím pátém místě. „Vloni jsem udělal na testu Ounipohja chybu a letos jsem si řekl, že to nebude mít na můj výkon vliv a znovu pojedu nadoraz. Zajel jsem tam druhý nejlepší čas, když mě porazil jen Marcus Grönholm,“ pokračoval Galli.

„Nejel jsem ve WRC od Rally Sardinia, ale přesto jsem byl schopen soupeřit s těmi nejlepšími. Za to patří velké díky především společnosti Pirelli, bez níž bych se letos asi v mistrovství světa moc nesvezl.“

„Vždy je obtížné si rychle zvyknout, a tak jsem hodně ztratil v prvním testu. Pak jsem si řekl, že nevyužívám celou trať ke svému prospěchu a začal zrychlovat. Dokonce jsem si říkal, že bych mohl zaútočit na stupně vítězů, ale i s pátou pozicí jsem byl spokojený,“ dodal na závěr Ital.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist