www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Böttcher Rally Vyškov

Vyškovská rally pohledem čísla 80

13. září 2006 • 02:00

Startem na XV. Bottcher rally Vyškov se nám splnil sen o účinkování na domácí soutěži. Nemalou měrou se o toto zrealizování zasloužili i činovníci Hanáckého rally klubu, kterým patří tímto náš dík. Hlavně díky jejich pochopení jsme mohli v páteční podvečer vyjet na startovní rampu. Dlužno připomenout, že ještě s horkými národními licencemi, starými ani ne dvě hodiny.

V sobotním dopoledni jsme již zamířili k vytouženým tratím rychlostních zkoušek. Začali jsme opravdu výborně, jelikož již na RZ1 jsme se octli, asi 400 m od startu, mimo trať. Naštěstí bez jakéhokoliv poškození vozu jsme mohli pokračovat dále. S přibývajícími kilometry se jízda zklidnila a mohli jsme si pěkné erzety opravdu užívat. Bohužel na rovinatých pasážích a úsecích vedoucích do kopce jsme se potýkali s motorem, který postrádal potřebný výkon a vyluzoval nelichotivý zvuk. Jediným našim záměrem pak bylo dovézt auto do cíle, což se nakonec s propastnou ztrátou podařilo. Nyní nás čeká odhalení příčin nízkého výkonu motoru a přiblížení vozu sk.A. Bez samosvoru, serva a dalších komponentů je auto takřka nekonkurenceschopné, rezervy byly patrné i v přenesení rozpisu na trať. Samozřejmě byla znát i téměř roční pauza od poslední absolvované rally, kterou byla Rally Fulnek.

Z pohledu soutěžícího byla rally perfektně pořadatelsky zorganizovaná, startovní rampa na náměstí se zasvěceným komentářem a výbornou atmosférou, tratě rychlostních zkoušek byly velmi pěkné, leč místy i zrádné. Krásná byla pak především šotolina na RZ Podivická.

Další vystoupení naší posádky pak bude určovat dokončení přestavby vozu a limitující finance. Všem za podporu děkujeme.

Martin Knesl
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist