www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 22 - TipCars Pražský Rallysprint

XXVI. TipCars Pražský Rallysprint už zná startovku (aktualizováno)

22. března 2022 • 17:10

Ani nezvyklý jarní termín nic nezměnil na nervózním očekávání fanoušků před vydáním startovní listiny TipCars Pražského Rallysprintu. Ta i letos nabídne velké množství atraktivní techniky včetně patnácti speciálů R5/Rally2. Čestné startovní číslo 1 poveze na škodovce talentovaný Dominik Stříteský, o vítězství se ale budou jistě chtít poprat i další mladíci Adam Březík či Petr Semerád. Černým koněm sázkařů by mohl být Jan Skála, jenž se představí s ďábelsky rychlým Fordem Fiesta WRC.

Startovní pole bude opět hodně pestré, za volantem vozů skvělé značky Subaru se předvedou také dvě ženy, nejrychlejší české rally-dámě Sandře Pokorné se bude snažit sekundovat Michaela Dorčíková ze Slovenska. Divákům každoročně dělá radost i stále oblíbenější kategorie historických strojů, těchto krasavců se tentokrát předvede dokonce deset, na čele s opelem novopečeného mistra Evropy Vojtěcha Štajfa. Naopak fandové nejmodernější techniky pookřejí při pohledu na vůz Alpine A110RGT v podání mladého Jakuba Jirovce.

Účastníci XXVI. TipCars Pražského Rallysprintu odstartují již tuto sobotu 26.3. po sedmé hodině ranní tak, aby stihli první rychlostní zkoušku. Ta bude premiérově polokruhová v blízkosti Trněného Újezdu a vůz s číslem 1 do ní vystartuje přesně v 8.00. Po půl deváté se pak závodníci představí na ´Cementárně´, která naopak připomene dlouhou tradici soutěže, právě tady v polovině devadesátých let pražská soutěž zahájila svou dlouhou historii. Přesně v 11.00 pak přijde na řadu magické kroužení soutěžních vozů kolem strahovských stadiónů, po půl druhé tamtéž završí celé klání krátký ´Epilog´, který je věnován především divákům. „Máme ještě v záloze i jedno malé-velké překvapení, na které dojde právě v samém závěru rallysprintu. Zatím ale neprozradíme, oč jde, protože věříme, že fanoušci si k našim tratím stejně najdou cestu,“ usmívá se ředitel soutěže Petr Mihule.

Seznam přihlášených posádek

Karel Špaček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist