www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 22 - Kowax Valašská Rally ValMez (MČR+ERT+MSR)

Pech s Uhlem vyhráli Valašskou Rallye

13. dubna 2022 • 10:00

EuroOil team se svojí soutěžní posádkou Václav Pech jun. - Petr Uhel na Ford Focus WRC vyhrál po velice dramatickém závěru úvodní podnik rallyové sezóny 2022 na Valašsku.

Václav Pech - Petr Uhel (Ford Focus WRC) - Kowax Valašská Rally ValMez 2022

Pravé aprílové počasí provázelo posádky během celého závodu. Z rozmoklých krajnic se na trať velice rychle naneslo bláto a to tak, že v některých místech asfalt doslova zmizel před očima. To se samozřejmě líbilo divákům, kteří tak neměli o dramatické okamžiky vůbec nouzi a výletů posádek mimo trať bylo tentokrát mnohem víc než obvykle. Chybám se nevyvarovali ani Pech s Uhlem, kteří se po jezdecké chybičce museli na trať vrátit kousek po louce, kolem které byl ale ohradník na krávy. Takže si do cíle kromě malé časové ztráty přivezli ještě 10m ohradníku. Ten se zachytil na střeše o větrací kapličku. V cíli ho Petr Uhel ihned zabavil s tím, že se mu hodí domů k ovcím.

„Byl jsem opravdu moc rád, že jsme divokou první etapu dokončili na 3.místě jen s 20 sekundovou ztrátou na čelo závodu. Na jednu stranu to bylo hezké svezení ze smyku do smyku, ale také jsme při tomto vysokém tempu mohli skončit úplně,“ popisuje úvod závodu Pech jun. a pokračuje: „Druhý den nám vyšla volba pneumatik malinko lépe než oběma posádkám před námi. To se nejvíce projevilo ve druhé sekci a na závěrečné rychlostce. Tou byla proslavená „Bystřička“, téměř 20 km dlouhá, která vedla přes několik kopců, kde úzké rozbahněné lesní cesty přecházely na rychlý a místy i široký asfalt. Na této rozhodující vložce byla část povrchu relativně suchá, ale rychle se měnící počasí přineslo na její druhou polovinu déšť a kroupy. Před jejím startem jsme měli s Filipem Marešem shodný čas a na Honzu Kopeckého ztráceli 9s.

Upřímně musím říci, že v cíli po dojezdu jsme prvně kontrolovali čas Filipa a až poté zjistili, že jsme byli o 18s rychlejší než Honza a tím k naší velké radosti dokázali vyhrát. Poklona samozřejmě patří i oběma soupeřům, protože v takto těžkých podmínkách, dojet všichni tři za dva dny závodění s tak minimálními odstupy je neuvěřitelné,“ dodává Pech jun.

Dalším závodem EuroOil teamu bude druhý víkend v květnu Rallye Šumava v Klatovech.

www.VaclavPech.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist