www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 22 - Kowax Valašská Rally ValMez (MČR+ERT+MSR)

Dominik Stříteský k vyloučení na Valašce

13. dubna 2022 • 17:00

Posádka Dominik Stříteský - Jiří Hovorka byla při nedávné Kowax Valašské Rally ValMez po první etapě vyloučena za porušení pravidel o pneumatikách a nesportovní chování. Sám pilot se rozhodl popsat, co přesně se na tratích v okolí Valašského Meziříčí odehrálo.

Dominik Stříteský - Jiří Hovorka (Škoda Fabia R5) - Kowax Valašská Rally ValMez 2022

Dominik Střítesky: „Hned na první RZ jsem škrtl o beton a udělal dva defekty. Byl jsem na sebe hodně naštvaný. Následně v zápalu boje jsme se jako posádka rozhodli použít kolo Karla Trojana. Kolo jsme namontovali a letěli na druhou RZ. Na dalším přejezdu se pak ukázalo, že jedna naše pneumatika se dá provizorně doplňovat z bombiček, takže jsme kolo Karlovi vrátili a nějak projeli třetí rychlostku na ní. Hodně jsem pak přemítal, jestli jsme udělali dobře, a nedocházelo mi, jak velký je to problém. Nakonec to večer vyřešili komisaři - byli jsme vyloučeni. I na slyšení pak zaznělo, že naše snaha dojet závod je pochopitelná, ale znění i výklad předpisů postup, který jsme zvolili, nedovolují.

Pro mě je to velké poučení – jednak nepodlehnout překotně snaze za každou cenu závodit a jednak v případě pochybností vždycky počítat s přísnější interpretací a výkladem předpisů. Musím se omluvit našim fanouškům. Karlovi děkuji za nezištnou pomoc, za kterou byl on také potrestán. Bylo to velké sportovní gesto.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist