www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 22 - Rentor Rallysprint Kopná (RSS)

V Kopné s osvědčenou technikou v nových barvách

28. dubna 2022 • 10:00

Tým Racing21 odstartuje o nadcházejícím víkendu svoji účast v Poháru 2+ v rámci soutěže Rallysprint Kopná. Jedná se o letošní první podnik jednodenních soutěží seriálu Pirelli Rallysprint série. Posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha vsadí na osvědčenou techniku VW Polo GTI R5, avšak v novém zbarvení.

27. ročník Rentor Rallysprint Kopná slibuje zajímavou podívanou nejen atraktivní tratí, ale také počtem a kvalitou přihlášených posádek do této soutěže. Pořadatelé připravili pro úvodní podnik letošní sezóny trať se sedmi rychlostními zkouškami o celkové délce 70 kilometrů, a to v okolí moravských Slušovic. Úvodní rychlostní zkouška Kameňák se pojede celkem třikrát a zbylé dva měřené úseky Kopná a Březová absolvují posádky se svými soutěžními vozy pouze dvakrát.

Posádka týmu Racing21 Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou vsadila do bojů s kvalitní konkurenci na osvědčenou techniku v podobě soutěžního vozu Volkswagen Polo GTI R5, se kterým zde startovala i v loňském roce. A zatímco zmíněná technika nedoznala výrazných změn, připravil si tým pro diváky této soutěže premiéru nového designu na voze v aktualizovaných barvách, které reflektují jeho působení nejen v Poháru 2+ při Pirelli Rallysprint sérii, ale hlavně v letošním seriálu FIA European Historic Rally Championship se slavným historickým vozem značky Toyota.

„Kopná otvírá stejně jako v loňském roce sezónu jednodenních soutěží a my se Františkem na zdejší atraktivní erzety samozřejmě hodně těšíme. Letos jsme však jako tým v trochu odlišné situaci od loňska. Věnujeme nyní obrovské úsilí dostavbě našeho historického vozu Toyota Celica GT-Four pro starty v evropském šampionátu. S tím je však spojena velká časová náročnost spojená s administrativou a logistikou, která nám nedovolila natestovat odpovídající množství kilometrů za volantem současného Pola GTI R5,“ zmínil před startem soutěže jezdec Vojtěch Štajf a dodal: „Vzhledem k tomu, že tohle auto však znám velmi dobře, neboť budu mít k dispozici mé vůbec první Polo se symbolickým výrobním číslem #021 představené premiérově v Čechách v roce 2019, půjde předpokládám nastavení vozu mnohem rychleji. Samozřejmě z pohledu našich cílů na umístění musím vzít v úvahu také silnou konkurenci zdejších jezdců, kteří místní tratě dobře znají. I v zahřívacím režimu na začátku sezóny jsme ale s Františkem rozhodnuti o zdejší výsledek zabojovat.“

Start 27. ročníku Rentor Rallysprint Kopná se odehraje dne 30. dubna v 9 hodin v areálu dostihového závodiště ve Slušovicích. Cílem by měly posádky projet ve stejný den okolo 16:30 hodin.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist