www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 22 - Rentor Rallysprint Kopná (RSS)

Minařík Racing úspěšný na Kopné i na Šumavě

foto

17. května 2022 • 10:00

Domácím podnikem v okolí Slušovic vstoupil do šampionátu jednodenních závodu ryze domácí tým. Minařík Racing postavil na start Rallysprintu Kopná jednu posádku ve voze Peugeot 208 Rally4. Za volant usedl zkušený jezdec Jaromír Tarabus a rozpis mu četl Jaroslav Blažek. I přes to, že se Tarabus v posledních dvou letech účastnil jen vybraných soutěží, ukázal, že závodit nezapomněl.

žádný příspěvek celý článek »

Rallysprint Kopná pro Jakuba Jančíka

foto

12. května 2022 • 14:00

Čermák a Hrachovec Adam Cup 2022 odstartoval na Rentor Rallysprintu Kopná. Relativní proměna startovního pole se zatím až tak neprojevila ve výsledkové listině, na předních příčkách se objevily známé tváře. Vyhrál Jakub Jančík před Dominikem Jakešem a Tomášem Arnoštem.

žádný příspěvek celý článek »

Cais s Trunkátem obhájil vítězství na Kopné

foto

9. května 2022 • 10:00

Erik Cais dokázal s hostujícím zkušeným spolujezdcem Danem Trunkátem obhájit své loňské prvenství na Rallysprintu Kopná. Domácí posádka s Fordem Fiestou Rally2 týmu Orsák Rallysport byla nejrychlejší na třech měřených úsecích. Výjimečný start 22letého Erika Caise na českých tratích, který letos reprezentuje Yacco ACCR Team ve světové sérii WRC2, si nenechalo ujít množství fanoušku, kteří v cíli vytvořili skvělou atmosféru podobně jako nedávno v Chorvatsku.

žádný příspěvek celý článek »

Bronzová jízda od startu do cíle

foto

4. května 2022 • 13:00

Posádka týmu Racing21 Vojtěch Štajf a František Rajnoha zakončila svůj premiérový start v Poháru 2+ pódiovým umístěním. V 27. ročníku soutěže Rentor Rallysprint Kopná obsadila v cíli třetí místo v absolutním pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Jantar Team úspešne na dvoch frontoch

foto

4. května 2022 • 12:00

Ôsme miesto absolútneho poradia v rámci Rentor Rallysprint Kopná 2022, to bol výsledok, ktorý dosiahla posádka Jan Černý – Petr Jindra jazdiaci na vozidle Ford Fiesta Rally3. Tu treba hneď zdôrazniť, že posádka Jantar Teamu išla podujatie iba z dôvodu testovania a vyskúšania niektorých nových nastavení vozidla Ford Fiesta Rally3.

žádný příspěvek celý článek »

Druhá příčka z Kopné příslibem na Šumavu

foto

3. května 2022 • 12:00

Ve Slušovicích se rozběhl seriál Rallysprint Série, ve kterém loni získala posádka Samohýl Škoda Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča druhé místo celkově (P2+). A na shodné pozici zakončila i start na Rentor Rallysprintu Kopná. Do závodu šla hlavně s cílem testovat na víkendovou Rallye Šumava, o to více potěšilo, že nad jejich síly zůstal jen Erik Cais.

žádný příspěvek celý článek »

Erik Cais obhájil prvenství na Kopné

foto

3. května 2022 • 11:00

Fryštácký jezdec Erik Cais na voze Ford Fiesta R5 MkII vyhrál 27. ročník Rentor Rallysprint Kopná 2022, který byl úvodním podnikem sedmidílného seriálu Pirelli Rallysprint série. Obhajobu prvenství si připsal se spolujezdcem Danielem Trunkátem v barvách Yacco ACCR Team.

žádný příspěvek celý článek »

Na Kopné kraloval mezi historiky Vančík na krásném bavoráku

foto

2. května 2022 • 11:00

Rentor Rallysprint Kopná 2022 byl úvodním podnikem seriálu Autoklub Rallysprint série v rally historických automobilů. V okolí Slušovic a Podkopné Lhoty byla podle očekávání nejrychlejší posádka ve složení Jaroslav Vančík, Jan Tománek (soutěžící ACA Škoda Vančík Motorsport) na voze BMW M3.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rentor Rallysprintu Kopná od Radima Pustějovského

foto

1. května 2022 • 18:30

O uplynulém víkendu konečně odstartovala tuzemská rallysprintová sezóna svým nejikoničtějším závodem, který letos nesl název Rentor Rallysprint Kopná. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Radima Pustějovského.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Erik Cais obhájil vítězství na Rentor Rallysprint Kopná

foto

1. května 2022 • 14:00

Erik Cais zopakoval loňské vítězství na Rentor Rallysprint Kopná. Prvenství si připsal s hostujícím spolujezdcem Danielem Trunkátem a nezastavil je ani defekt na předposlední rychlostní zkoušce. V hodnocení RSS zvítězil Trunkátův obvyklý pilot Jaromír Tarabus.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli titulárním partnerem Rallysprint serie 2022

foto

28. dubna 2022 • 11:00

Autoklub České republiky oznamuje, že titulárním partnerem Rallysprint serie se stala společnost Pirelli, jeden z největších světových výrobců pneumatik. Potvrzuje tak svoji tradiční pozici partnera motorsportu. Právě inovacemi a kompetencemi získanými ze sportovních soutěží je tvořena technologická excelence společnosti Pirelli.

žádný příspěvek celý článek »

V Kopné s osvědčenou technikou v nových barvách

foto

28. dubna 2022 • 10:00

Tým Racing21 odstartuje o nadcházejícím víkendu svoji účast v Poháru 2+ v rámci soutěže Rallysprint Kopná. Jedná se o letošní první podnik jednodenních soutěží seriálu Pirelli Rallysprint série. Posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha vsadí na osvědčenou techniku VW Polo GTI R5, avšak v novém zbarvení.

žádný příspěvek celý článek »

Předehra Kopné se odehraje na Rakové

foto

28. dubna 2022 • 09:00

Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR v Podkopné Lhotě uspořádají před startem letošního ročníku Rentor Rallysprint Kopná 2022 pro soutěžící opět testovací rychlostní zkoušku tzv. shakedown. Ten se letos pojede nově na známém asfaltovém úseku mezi Rakovou a Zádveřicemi. Proběhne v pátek 29. dubna v době od 17 do 19 hodin.

žádný příspěvek celý článek »

Erik Cais na Kopné s Danem Trunkátem

foto

27. dubna 2022 • 17:00

Erik Cais bude nadcházející sobotu obhajovat své loňské prvenství na Rallysprintu Kopná. Do kokpitu Fordu Fiesty Rally2 týmu Orsák Rallysport vedle něj tentokrát usedne zkušený spolujezdec Dan Trunkát.

žádný příspěvek celý článek »

Loňská Kopná: Premiérový vavřín pro Erika Caise

foto

27. dubna 2022 • 10:00

Populární Rallysprint Kopná napíše v letošním roce již sedmadvacátý díl a je neodmyslitelně spjat od prvního ročníku s motoristickou rodinou Minaříků z Podkopné Lhoty. V roce 1993 nikoho nenapadlo, že tento spíše rozlučkový závod regionálních jezdců na závěr rallyové sezony se dostane do pozice nejoblíbenějšího sprintu v České republice.

žádný příspěvek celý článek »

toplist