www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 22 - Rentor Rallysprint Kopná (RSS)

SOUHRN: Erik Cais obhájil vítězství na Rentor Rallysprint Kopná

1. května 2022 • 14:00

Dnes startuje tuzemská rallysprintová sezóna svým nejikoničtějším závodem, který letos ponese název Rentor Rallysprint Kopná. Startovní listina slibuje na tradičních tratích kolem Slušovic zajímavou podívanou. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky Rentor Rallysprint Kopná ON LINE --- Základní informace o Rentor Rallysprint Kopná --- Diskuzní fórum k Rentor Rallysprint Kopná

Erik Cais - Daniel Trunkát (Ford Fiesta R5 MkII) - Rentor Rallysprint Kopná 2022

Erik Cais zopakoval loňské vítězství na Rentor Rallysprint Kopná. Prvenství si připsal s hostujícím spolujezdcem Danielem Trunkátem a nezastavil je ani defekt na předposlední rychlostní zkoušce. V hodnocení RSS zvítězil Trunkátův obvyklý pilot Jaromír Tarabus.

Krásné jarní počasí přivítaly valašské kotáry více než devadesátku posádek, které si to rozdaly na tradičně náročných rychlostních zkouškách v okolí Slušovic. Po celý závod nejrychlejší byl Erik Cais, který se letos soustředí na starty v zahraničí a Kopná byla jednou z mála možností vidět jej soutěžit v České republice. Čerstvě rozjetý z Chorvatska nasadil hned od začátku ostré tempo a i přes defekt na RZ 6 celkem bezpečně zvítězil. Druhý dojel další místní mladík Adam Březík, který pojal Kopnou hlavně jako test před Šumavou, která se jede již příští týden a tak byl hlavní cíl dojet do cíle a neuškodit autu.

Tito dva jezdci si jeli svoji ligu a zbytek startovního pole si to rozdával až o třetí příčku. Nejrychlejší z nich byl nakonec Vojtěch Štajf, který se opět vrátil do moderního vozu a s Františkem Rajnohou a Volkswagenem Polo Gti R5 dokázali porazit Martina Vlčka i ex-okruháře Aleše Jiráska.

Jaroslav Vančík - Jan Tománek (BMW M3) - Rentor Rallysprint Kopná 2022

V hodnocení Rallysprint série byl jednoznačně nejrychlejší Jaromír Tarabus, který také pojal svůj start jako test na Šumavu a protože jel obvyklý spolujezdec Daniel Trunkát s Caisem, vedle Tarabuse usedl hostující Jaroslav Blažek. I oni si jeli svou ligu a soupeře porazili o více než minutu a půl. Dlouhou dobu sváděli souboj o nejrychlejšího pronásledovatele Martin Mottl a Matěj Kamenec, který vytáhl exotickou Škodu Fabii Kit Car po Janu Kopeckém. Na závěrečné rychlostní zkoušce ji šak zahodil do příkopy a nechtěně tak zdramatizoval souboj o celkový bronz. Druhé místo Martina Mottla bylo celkem jasné, o každou desetinu se v boji o bronz prali Daniel Polášek a Kryštof Zpěvák. Právě kvůli havarovanému vozu Kamence jim byl na závěrečném testu přidělen shodný náhradní čas, takže zůstalo pořadí takové, jaké si vyjeli po šesté rychlostní zkoušce.

Soutěž byla zařazena i do nově vytvořeného šampionátu Rallysprint série historiků. Na startu se sešlo jen deset vozů. Jednoznačně největším tahákem byl domácí Jaroslav Vančík, který dovezl z Holandska správné áčkové BMW M3, které oblékl do designu v Česku legendárního Johna Bosche. Protože jeli historici jako první, nádherný zvuk atmosférického motoru se rozléhal valašskými kotáry a dával na kilometry daleko znát, že rychlostní zkouška už začala. Vančík s Tománkem si jízdu náležitě užívali a předváděli velmi dobrý sport, takže nikoho nepřekvapilo, že v rámci historiků suverénně zvítězili. Po havárii Aleše Jirátka a poruše motoru Martina Klepáře dojel jako druhý francouzský host Stépane Scellier, třetí pak Stanislav Budil. Všichni tři na stupních vítězů jeli s vozy BMW, jen různého typu a stáří.

Konečné výsledky Rentor Rallysprint Kopná

Shakedown

Výsledky shakedownu Rentor Rallysprint Kopná

Před soutěží

Dnes startuje tuzemská rallysprintová sezóna svým nejikoničtějším závodem, který letos ponese název Rentor Rallysprint Kopná. Startovní listina slibuje na tradičních tratích kolem Slušovic zajímavou podívanou. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Erik Cais - Jindřiška Žáková (Ford Fiesta R5 MkII) - Rallysprint Kopná 2021
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist