www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 22 - TipCars Pražský Rallysprint

Tradiční podzimní TipCars Pražský Rallysprint se hlásí o slovo

25. října 2022 • 10:00

Sliby se mají plnit, a protože jsme na začátku roku oznámili, že oblíbené TipCars Pražské Rallysprinty budou letos dva, je třeba těmto slovům dostát. Přesně osm měsíců po úspěšné premiéře jarního termínu tohoto klání proběhne již 27. ročník dostaveníčka soutěžních jezdců i fanoušků rallysportu, a to opět v zavedeném formátu.

Jan Skála - Jiří Skořepa (Ford Fiesta WRC) - TipCars Pražský Rallysprint 2022 jaro

V sobotu 26. listopadu, ještě před východem slunce, se rychlé vozy vydají ze strahovského centra soutěže na jihozápad od Prahy, kde je bude čekat nová rychlostní zkouška „Subaru Mořina“. Její trať vychází z tratí, známých z minulých ročníků, v programu bude naopak chybět tzv. Cementárna, neboť organizátoři se rozhodli vyjít vstříc úřadu městské části a místním obyvatelům – těm soutěž přináší zajímavé divácké zážitky, ale pochopitelně také jistá dočasná omezení provozu, která se tedy Řeporyjím tentokrát vyhnou. Na Mořině se posádky představí dvakrát, poté budou upalovat zpět na Strahov, kde už pro ně bude nachystána velmi atraktivní rychlostní zkouška „TipCars Strahov okruh“. Její milovníci si letos opravdu užijí, protože kroužení mají závodníci tentokrát za úkol zvládnout dokonce třikrát. Završením rallysprintu bude znovu očekávaná show bez měření času, tzv. Epilog.

Na stránkách Autoklubu ČR už jsou k dispozici tzv. zvláštní ustanovení, tedy základní dokument tohoto sportovního klání, už byl též zahájen příjem přihlášek. „Je samozřejmě ještě předčasné prozrazovat konkrétní jména,“ říká ředitel soutěže Petr Mihule, ale hned dodává: „Podle předběžného zájmu je však jasné, že se v Praze sejde poslední listopadovou sobotu opět velice pestrá a kvalitní jezdecká konkurence se špičkovými vozy WRC či Rally2, ale i s další atraktivní technikou. Zveme tedy všechny fanoušky rallysportu a krásných smyků, aby se na tuto show přijeli podívat osobně a užít si zážitků, o které byli při dlouhé covidové pauze ochuzeni!“

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist