www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 23 - 4. Rallyedesign BOAS Záhoří

Rallyedesign BOAS Záhoří se uskuteční v polovině července

27. února 2023 • 15:15

V sobotu 15.července ožije okolí malebné obce Žákovice už čtvrtým ročníkem stále populárnější automobilové soutěže nazvané BOAS Záhoří. Ta je určena široké veřejnosti a nabízí tak možnost nejen prověřit svůj řidičský a navigační um, ale i porovnání v našlapané konkurenci, nezřídka složené ze známých soutěžáckých jmen.

Na programu je pětice disciplín. Dopolední rozpink obstarají již tradičně test z autoškoly, střelba ze vzduchovky a navrátivší se výměna kola na čas. Poté bude následovat jízda zručnosti, pro osobní auta na tradičním úseku, pro terénní náklaďáky zcela nová. Po poledním přeskupení odstartují posádky do stěžejní disciplíny – navigační sekce.

Tu už má od podzimu rozpracovanou ředitel soutěže Jan Mikulík: „Na tratích navigační sekce již v tuto chvíli pilně pracujeme. Délka trati bude podobná jako loni a opět se pojede střídavě podle šipkového a textového itineráře. V plánu je trasu víc prošpikovat oblíbenými šotolinovými úseky, kdy v tuto chvíli by měly tvořit nějakých 25% trati. Budeme je ovšem po zimě ještě muset projet a doladit případné změny. O všem podstatném vás budeme informovat prostřednictvím našeho facebookového nebo instagramového profilu či stránkách Autosport.CZ.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist