www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 23 - 4. Rallyedesign BOAS Záhoří

Vítězem 4. Rallyedesign BOAS Záhoři se stali Ptáček s Linhartem

4. srpna 2023 • 20:00

V polovině července proběhl v okolí obce Žákovice již čtvrtý ročník branně orientační soutěže nesoucí název Rallyedesign BOAS Záhoří. Závod se stal triumfem bývalého Iridium RBR Teamu, když zvítězili Martin Ptáček s Petrem Linhartem před dvojicí Jakub Hofbauer-Petr Tauš. Na bronzový stupínek vystoupali Ondřej Bija s Michalem Knedlou.

Martin Ptáček - Petr Linhart (Škoda Pick Up) - BOAS Záhoří 2023

Celá akce probíhala za ideálního letního počasí. Dopoledne se posádky utkaly ve znalostech z autoškoly, výměně kola na čas, střelbě ze vzduchovky a jízdě zručnosti. Odpolední část pak sestávala ze 74 km dlouhé orientační trasy.

V dopolední 'manuálnější' části kralovali Bija s Knedlou před posádkami Randýsek-Křenek a Bartošek-Klein. Zato odpolední orientační část pořadím kompletně zamíchala. Nejrychleji ji projela dvojice Martin Ptáček - Petr Linhart s legendární Škodou Pick Up, které se tímto výkonem podařil doslova husarský kousek, když se dokázala posunout z úplně posledního místa na první. Na druhé místo poskočili jejich týmoví kolegové Hofbauer s Taušem, na třetí místo pak klesli Bija s Knedlou.

Kategorii nákladních vozů vyhráli Miroslav Semenec a Petra Krečmerová před bratrskou dvojicí Nedbalů.

Fotografie i videa z akce si můžete prohlédnout v profilu závodu, na podrobnější komentář se můžete těšit v následujících dnech.

stupně vítězů (zleva Jakub Hofbauer, Petr Tauš, Jan Mikulík, Taťána Mikulíková, Martin Pešl, Petr Lihnart, Martin Ptáček)

Kompletní informace k závodu včetně kompletních výsledků najdete v profilu závodu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist