www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 23 - Barum Czech Rally Zlín (ERC+MČR)

Perný boj Dominika Stříteského na Barumce

25. srpna 2023 • 17:30

V letošní Barum Czech Rally se čeští jezdci neztratili, v první desítce jich bylo šest, zahraniční favorité na specifických tratích až na výjimky neuspěli. Pořadatelé připravili opět několik změn včetně nové rychlostní zkoušky Kateřinice, jejíž trať se velmi povedla a líbila se i posádce Auto Podbabská Škoda MOL týmu Dominik Stříteský-Jiří Hovorka.

Dominik Stříteský - Jiří Hovorka (Škoda Fabia R5) - Barum Czech Rally Zlín 2023

Ta obsadila sedmé místo v celkovém pořadí a do PSG Mistrovství ČR si připsala body za čtvrté místo. Dominik vedl celou soutěž souboj se svým nejbližším konkurentem v šampionátu Adamem Březíkem, který se poprvé postavil na start s novější Škodou Fabia Rally2 Evo. Tentokrát v něm zvítězil Adam a o pár bodů přeskočil Dominika v bodování mistrovství. Téměř tropické vedro, které provázelo celou soutěž našemu týmu nesvědčilo, ale nevzdáváme se a již za týden začne příprava na závěrečnou rally letošní sezony, kde chceme uspět.

Dominik k letošní Barumce řekl. „Letos nám vyšla jenom kvalifikace. V tom hrozném vedru, které panovalo, jsem se po oba dny dost hledal a nejel jsem tak, jak jsem si představoval. Nemohl jsem se dostat pořádně do rytmu, měl jsem rezervy hlavně na brzdách. Jel jsem tak nějak nekonzistentně a je to vidět i na výsledcích jednotlivých rychlostek. Nejhorší to bylo ve Slušovicích, kde jsme to s ostatními prohráli. Chtěl jsem být výš, ale udrželi jsme se v souboji o českého vicemistra za necelý měsíc v Pačejově a to je jediné pozitivum, které jsme si ze Zlína odnesli. Adam se ukazuje ve výborném světle, takže to bude v Pačejově perná práce. Barumka se zase odjela v neskutečném tempu, tentokrát udávali tón čeští jezdci a to co předvedli ti nejrychlejší bylo tentokrát nad naše síly. Chci také pogratulovat Honzovi Kopeckému k desátému titulu Mistra ČR.“

Manažer týmu Jaroslav Vančík. „Sedmé místo na Barumce je slušné, nemůžeme být nespokojeni. Rally je krásný sport a někdy se v něm stanou věci, pro které jakoby není vysvětlení, to byl i případ letošní Barumky. Prostě to nevyšlo podle původních představ. Musím ale ocenit, že kluci bojovali do konce a nevzdávali to, což je v rally strašně důležité. Teď je potřeba se podívat dopředu a připravit se na Pačejov. My jsme s Honzou Tománkem v historicích nedopadli. Při jednom brždění na Trojáku se v klesání auto smýklo, takový nevinný výlet do příkopu, ale stála tam trnka a odneslo to pravé zadní kolo.“

Eliška Slavíková startující s týmovou licencí obsadila ve třídě RN 6 po kuriozním výpadku na první rychlostní zkoušce čtvrté místo a udržela si naději na titul ve třídě.

Vše v týmu se nyní soustředí na přípravu vozu na Invelt Rally Pačejov a Dominikův souboj o titul absolutního vicemistra ČR. Zveme všechny fanoušky na krásnou pačejovskou rally, na jejichž nádherných tratích bude k vidění nejen tento souboj.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist