www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 23 - Futures Contproduct Rally Morava (RSS)

SOUHRN: Po dramatickém závěru vyhrál Futures Contproduct Rally Morava Martin Vlček

1. října 2023 • 23:00

Předposledním podnikem letošní Rallysprint série a Poháru 2+ je Futures Contproduct Rally Morava, která kopíruje loňský ročník, tedy s centrem v Olomouci a rychlostních zkouškách v okolí Šternberka. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky Futures Contproduct Rally Morava ON LINE --- Základní informace o Futures Contproduct Rally Morava --- Diskuzní fórum k Futures Contproduct Rally Morava

Martin Vlček - Jakub Kunst (Hyundai i20 N Rally2) - Futures Contproduct Rally Morava 2023

Když se dva perou, čtvrtý se směje. Tak by se dal charakterizovat letošní ročník Futures Contproduct Rally Morava, který opět našel centrum v Olomouci, ale konal se na tradičních rychlostních zkouškách kolem Šternberka. A přinesl také překvapivého vítěze.

Od začátku se totiž očekávalo, že si to o prvenství rozdají hlavně piloti, kteří pravidelně startují v zahraničí - Filip Mareš a Erik Cais. A oba si to skutečně rozdávali o každou desetinu a před poslední rychlostní zkouškou byl mezi nimi rozdíl 4,4 vteřiny. Oba dva však na posledním testu udělali defekt, který přímo na zkoušce měnili a propadli se pryč ze stupňů vítězů.

Na deštěm zmáčené trati se tak ze souboje o bronz stal najednou boj o prvenství. A ten svedli dva nejvážnější uchazeči o titul v Poháru 2+. Dosavadní lídr šampionátu měl před posledním testem na svého největšího soupeře Martina Vlčka náskok 2,9 vteřiny, ten však nedokázal udržet. Martin Vlček doslova prolétl poslední rychlostní zkouškou o deset vteřin rychleji a po zásluze si připsal prvenství právě před Vojtěchem Štajfem. O titulu se tak bude rozhodovat až na posledním závodě ve Vsetíně.

Po chybách dvou největších favoritů se tak dostal na třetí příčku Karel Kupec, který si odbyl skutečnou premiéru s vozem Škoda Fabia R5 a potvrdil, že je velká škoda, že jej nemůžeme na českých tratích vídat častěji. Za ním dojel čtvrtý Mareš před Tomášem Kurkou a Davidem Tomkem.

Rozmoklé tratě plné vody příliš nenahrávaly dvoukolkám, které tak do čelních příček absolutní klasifikace nezasáhly. Nejlépe dojel osmý Jan Dohnal, který se však svým vítězstvím přiblížil k zisku titulu v rámci Rallysprint série. Jeho největší soupeř Patrik Rujbr totiž dojel až čtvrtý, když jej porazili 'hostující' Jan Talaš a Martin Kouřil.

Na Moravu zamířili i jezdci historických vozů. Při neúčasti Oty Zenkla potvrdil roli největšího favorita Josef Peták a suverénně zvítězil za volantem Nissanu Sunny Gti. Zatímco druhé místo Jana Šrámka bylo celkem jasné, o bronz si to rozdali Aleš Jirátko a Patrik Silber. Po celou dobu byl rychlejší jezdec žigulíku, nakonec však byl kvůli výrazně lepšímu výsledku na poslední zkoušce šťastnější zkušenější pilot modrého BMW Aleš Jirátko.

Závěrečným podnikem Rallysprint série a Poháru 2+ bude v polovině října Partr-Rally Vsetín. Uvidíme, jestli se na souboje o titul v obou seriálech přijedou v rámci testů podívat i někteří zahraniční piloti.

Konečné výsledky Futures Contproduct Rally Morava

Před soutěží

Předposledním podnikem letošní Rallysprint série a Poháru 2+ je Futures Contproduct Rally Morava, která kopíruje loňský ročník, tedy s centrem v Olomouci a rychlostních zkouškách v okolí Šternberka. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Michal Horák - Ivan Horák (Škoda Fabia R5) - Silmet Rally Příbram 2023
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist