www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Kdo nahradí zraněného Sébastiena Loeba?

28. září 2006 • 09:55

Včera jsme vás informovali o tom, že si Sébastien Loeb zlomil ruku, když přeletěl přes řídítka na horském kole a v Turecku bude muset být nahrazen někým jiným. Ovšem velký otazník zatím visí nad tím, jakým způsobem vedení týmu Kronos Racing situaci vyřeší.

Není to nic jednoduchého, jelikož Citroën chtěl letos získal titul ve značkách, ale nyní mu povážlivě šlape na paty tovární tým BP-Ford WRT. Loeb mu navíc nyní svým zraněním hodně nahrál. Ford tak může již v Turecku eliminovat sedmibodový náskok Citroënu a dostat se do vedení.

Podle výsledků v posledních soutěžích je totiž více než jasné, že Tureckou rally vyhraje Marcus Grönholm - pokud nebude mít technické problémy. Druhý pak skončí Mikko Hirvonen. Takový scénář Turecké rally se dá předvídat již nyní.

Kronos Racing tak bude chtít nominovat vedle Daniho Sorda jezdce, který by mohl oba jezdce Fordu porazit. Jenže, kdo to dokáže, když nejede Loeb?

Není vyloučeno, že Kronos požádá o výpomoc Carlose Sainze. Dalšími adepty by pak mohli být jezdci Toni Gardemeister, který jede s Xsarou WRC velmi dobře, nebo Colin McRae, což ale není příliš pravděpodobné. Nebo Citroën vsadí na dvojici Sordó - Pons a bude doufat v zázrak? Co si o tom myslíte vy?

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.10.2006 08:23
Marco
Já myslím, že by to měl být Carlos. Nehrozí průser z přemíry snahy. Všichni ostatní to budou brát jako hozenou rukavici pro další angažmá a buď je to sevře, jako kdysi Krestu ve Fordu a nezajedou nic, nebo to přepálí a skončí karambolem. Carlos je zkušenost a pohoda, přirozená rychlost.
28.09.2006 20:47
notorick
Já chci Carlose!!!
28.09.2006 16:08
Sabotage
Myslím, že Toni je jasná volba. Carlos už po loňské výpomoci svůj "dluh" Citroenu splatil. Sordo-Pons by byla sice kombinace nejjednodušší, ale v takový risk nevěřím. nebo, že by... Pravděpodobnost je sice malá, ale Dudu přeci jen Xsaru zná a First nemá peněz nazbyt. Mohli by tak finance pošetřit třeba do Británie a Dudu by se zadarmo pořřádně svezl. Ale toto je jen holá spekulace.
28.09.2006 15:52
dick
jestli umí uvažovat tak jednoznačně toni g.
28.09.2006 13:19
RALLIUS
Jednoznačně Garde !
28.09.2006 10:02
Ricardo - moderátor
Osobně bych možná vsadil na Gardemeistera. Jeví se jako velmi spolehlivý a do třetího místa by dojel. Carlos asi nebude chtít a Colin dlouho nejel a chtěl by hodně peněz...

Garde by byl skoro zdarma, takže to by Kronos bral...
toplist