www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Škodovka může testovat na zvláštní povolení

2. října 2006 • 15:00

Šéf týmu Red Bull Škoda Armin Schwarz potvrdil, že odhalili problém, který stál za odstoupením obou Fabií WRC na Kyperské rally. Rakouský tým také dostal povolení od všech týmů v mistrovství světa a FIA k tomu, aby mohl vůz jeden den testovat v Turecku.

V současnosti jsou totiž všechny zkoušky zakázána, ale jelikož Red Bull se chce ujistit, že se problém nebude opakovat, požádal o výjimku, která mu byla povolena.

Armin Schwarz řekl, že problém byl v Lambda sondě, která kontroluje výfukové spaliny. Jelikož senzor dával nesprávné údaje, začal se motor rychle přehřívat a ECU jednotka (Engine Control Unit) vypnula motor, aby se nepřehřál.

Harriho zradil vůz již na první rychlostní zkoušce a Andrease hned na přejezdu ke druhému testu. Nové senzory již byly odzkoušeny na motorech, které jely na dynamometru. Armin ale požádal o výjimku, aby mohl tým Fabie WRC vyzkoušet také v terénu a ta mu byla udělena.

„Jsem všem vděčný, že nám to povolili,“ řekl na úvod Němec. „Všichni jedeme v mistrovství světa proti sobě, ale když má někdo z nás potíže, pak mu ti ostatní pomohou. Je to skvělé. Naším cílem v Turecku jsou body do MS FIA jezdců i značek.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.10.2006 10:36
Runy
Armine,Armine i kdyby vám povolili testovat měsíc je to ůplně jedno!
03.10.2006 08:19
Ricardo - moderátor
Myslím, že je to podobné jako u Mitsubishi. To také vloni stále testovalo, ale výsledky žádné. Auto se stále kazilo a nedojíždělo. Letos vůbec netestují a ejhle, Lancer dojížděl velmi dobře a neměl jediný technický problém.

Škodovka by to měla zkusit podobně, protože jak známo, někdy méně, znamená mnohem více...
02.10.2006 23:29
Ramon
kdyby si z toho vzal Armin aspoň ponaučení a choval se ke všem také férově!!!
stejně jim žádné testování nepomůže, možná přesně naopak, jak před Kyprem
02.10.2006 20:55
Ricardo - moderátor
Jojo to jsem tam chtěl přesně dopsat, o tom Duvalovi, ale přeci jen, o tom ten článek není a navíc. Red Bull opravdu nemůže ohrozit žádný z předních a dokonce ani zadních týmů...
02.10.2006 17:34
gannet
JJ - je to opravdu "skvělé" (slovy autora), že jsou k nim týmy tak velkorysé. Hlavně, že sám Armínek byl v lednu tak velkorysý k týmu First (Duval), když chtěl na Monte jet s aktívy, protože pasívy do fábky neměl vůbec otestovaný. Prostě "všichni jedeme v mistrovství světa proti sobě, ale když má někdo z nás potíže ostatní pomohou...." To řekl naprosto přesně - "OSTATNÍM to ani tenkrát nevadilo" !!!
02.10.2006 16:38
Pluto - moderátor
Ostatní tovární týmy si můžou dovolit povolit Škodovce testování, protože moc dobře ví, že odtud jim nebezpečí nehrozí...
02.10.2006 15:13
Ricardo - moderátor
No tak doufám, že Vám to pomůže-....
toplist