www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Colinovi pasivní diferenciály sedí

4. října 2006 • 10:30

Colin McRae se ve svém rozhovoru zmínil o tom, že pasivní diferenciály mu nevadí, ba naopak, spíše mu vyhovují, jelikož právě s takovým vozem, který nebyl prošpikován elektronikou, dokázal v roce 1995 získat svůj jediný titul mistra světa v rally.

Skotský jezdec se ve vozech bez aktivních transmisí svezl již letos na festivalu v Goodwoodu, ale to podle něj stačit nemůže. Nejlépe si pak hodlá vůz osahat již při testu na konci tohoto týdne.

Colin McRae kdysi řekl: „V minulosti hodně záleželo na umění pilota, jak se dokáže s vozem poprat. Pak ale elektroniky přibývalo a začalo se jezdit více o tom, kdo si vůz nejlépe nastaví. Také se již nedalo jezdit rozevlátým stylem, ale spíše se preferovala jízda po kolejích.“

„To ale mne osobně příliš nevyhovovalo. Bylo vidět, že pokud jsem chtěl jet více pro diváky, ztráta na prvního jezdce byla značná. Podobný názor na to měl ke konci kariéry také Tommi Mäkinen,“ doplnil Skot.

Někteří z vás by mohli namítat, že ani Marcus Grönholm není nejmladší a dokázal se s elektronikou ve vozech srovnat velmi dobře a vyhrával. On ale začal seriál mistrovství světa pravidelně jezdit až v roce 2000, kdy nastoupil do továrního týmu Peugeot Sport. To už měli Colin McRae a Tommi Mäkinen několik kompletních sezón se staršími vozy za sebou a dokonce oba byli již mistři světa.

Již velmi brzy zjistíme, zda byla volba Colina McRae správná či nikoliv. Nakolik si Colin na novou Xsaru WRC zvykne, se zřejmě dozvíme již po testu, který proběhne ve čtvrtek a pátek.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.10.2006 10:42
Ricardo - moderátor
Myslím, že by s tím mohl uspět. Určitě Marcuse potrápí.....
toplist