www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Pomůže týmu Red Bull Škoda dodatečný test ?

6. října 2006 • 10:30

Kyperská rally byla pro tým Red Bull Škoda doslova katastrofou. Obě týmové Fabie WRC musely odstoupit pro technické problémy hned na začátku soutěže a i tentokrát se vracely domů bez jediného bodu. Před nadcházející Tureckou rally tak musí tým jednoznačně určit důvod problému, pro který elektronika odstavila oba vozy, a pokusit se jej odstranit.

Oba vedoucí týmu Raimund Baumschlager a Armin Schwarz si slibují hodně především od výsledků dodatečného testování, které proběhne příští pondělí přímo v Turecku. „Kvůli této záležitosti bude na místě osobně přítomen specialista z Lichtenštejnska. Měl by nám vysvětlit, co se přesně událo při záhadném problému, kvůli němuž musely na Kypru odstoupit oba naše vozy. Po tom všem bychom s oběma Fabiem WRC v Turecku rádi absolvovali bezproblémovou soutěž, jak už tomu v letošní sezoně několikrát bylo,“ shodují se Baumschlager se Schwarzem.

Pro ostříleného finského soutěžáka Harriho Rovanperäho bude tentokrát nejdůležitější dojet až do cíle. „Věřím, že se týmu podaří vypořádat s problémy z Kypru. Na přípravu je samozřejmě minimum času, takže všichni musí pořádně zabrat. Osobně mám dostatek motivace a doufám, že se mi v Turecku tentokrát konečně podaří získat body do individuální i týmové klasifikace, a to bez větších potíží,“ říká Rovanperä.

Andreas Aigner před dvěma týdny odjížděl z Kypru hodně zklamán. Plánoval si totiž, že by své 22. narozeniny rád v Limassolu na konci soutěže oslavil ziskem bodů. „Mrzí mě to o to víc, že jsme odjeli jenom jedinou rychlostní zkoušku. V Turecku, které bude mou devátou soutěží mistrovství světa s Fabií WRC, tak budu mít stejný cíl jako na Kypru. Budeme prostě muset moje narozeniny zapít o něco později,“ věří mladý Rakušan.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.10.2006 12:35
Ramon
to by se Gronholm raději zranil při tiskové konferenci
06.10.2006 11:22
Ramon
já si myslím, že nám všem by nejvíc pomohlo, kdyby Armin šel dělat šéfa do F1
06.10.2006 12:01
Ricardo - moderátor
Nene, já osobně bych Armina angažoval jako jezdce v týmu Citroën Sport. Byl by jasnou jedničkou.

Nechápu, že si na něj teď při zranění Loeba nevzpomněli. Vy tomu rozumíte? Myslím, že Grönholm by se takového kroku lekl a nevěděl by, jak má jet :-)
06.10.2006 10:35
Runy
Nechci být špatný prorok ale myslím že Arminovým boys by nejvíc pomohl jeho odchod někam hodně daleko! O pár místech bych věděl....
toplist