www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Gardemeister přiznal, že jej Kronos kontaktoval

6. října 2006 • 14:30

Finský pilot Toni Gardemeister potvrdil, že byl kontaktován týmem Kronos Racing bezprostředně poté, co bylo oficiálně oznámeno, že se Sébastien Loeb zranil při pádu z horského kola a nebude moci absolvovat Tureckou rally.

Přestože se Gardemeisterovi v letošním roce daří, nakonec dostal přednost před ním Colin McRae. „Nějaký kontakt s týmem Kronos Racing byl,“ řekl na úvod Fin. „Nakonec se ale rozhodli pro Colina. Pro mě to bylo celkem velké překvapení, spíše jsem čekal, že angažují Francoise Duvala. Byla by to dobrá volba, ale dopadlo to jinak. Osobně bych byl samozřejmě nejraději, kdybych šanci dostal já.“

Kromě toho se Toniho novináři ptali také na to, zda by nemohl jet Australskou rally (pokud ještě nebude Loeb fit), nebo jestli nejedná o svém angažmá na rok 2007 právě s týmem Kronos Racing. „To nevím, měli byste se zeptat přímo v Kronosu. Myslím, že stále je tu šance, že se s týmem někde mohu svézt, ale to se teprve uvidí,“ pokračoval tajemně Gardemeister.

Toni dále doplnil, že by chtěl v roce 2007 mít mnohem lepší program a nejraději by odjel kompletní sezónu, jako se mu to poštěstilo ve Fordu v roce 2005. „Mám nějaké vyhlídky, ale stále není nic hotovo. Není mnoho týmů, které mají volno, ale snad se mi podaří něco najít. Pracujeme na tom s mým manažerem velmi tvrdě.“

„Snad mi k tomu pomohou mé letošní výkony. Jel jsem pouze čtyři soutěže, ale vždy jsem bojoval o přední pozice. Nebyly to samozřejmě TOP výsledky, ale určitě nepatří ani k nejhorším. Nevím, kdy budu moci oznámit něco oficiálního, ale doufám, že to bude dříve, než začne sezóna 2007,“ dodal na závěr Fin.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist