www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Solberg věří v obrat situace

9. října 2006 • 16:20

Subaru World Rally Team nasadí do třinácté soutěže letošního mistrovství světa FIA v rally opět dva vozy. Do týmových Imprez WRC 2006 usednou posádky Petter Solberg - Phil Mills a Chris Atkinson - Glenn Macneall.

Petter Solberg má zatím v Turecku pozitivní bilanci, když mu dosavadní tři starty vynesly dvě umístění na stupních vítězů. Z nich zatím nejlepším bylo loňské druhé místo. Atkinson loni v Turecku absolvoval premiéru, která ovšem nedopadla podle jeho představ. V první etapě totiž o kámen utrhl zadní kolo a soutěž pak dokončil v rámci získávání zkušeností díky systému SupeRally.

Uplynulé dva týdny po Kyperské rally strávil Petter Solberg doma v Monaku, kde pracoval na své fyzické kondici a trávil volný čas s rodinou. Mezi jeho příjemné domácí povinnosti patřilo mimo jiné vyzvedávání pětiletého syna Oliver z výuky francouzštiny.

„Turecká rally je pro mě dobrá, rychlostní zkoušky se mi hodně líbí a je to ten typ, který vyhovuje našim vozům i pneumatikám. V předchozích letech jsme na ní podávali dobré výkony a tak chci zase předvést ten co nejlepší,“ prohlásil Solberg. „Mým cílem je umístění na stupních vítězů, ale třeba bude šance na něco ještě lepšího. V tomto sportu se situace mění hodně rychle a dřív nebo později musí dojít k obratu,“ dodal prognosticky norský jezdec.

Chris Atkinson přímo z Kypru odletěl do Anglie, kde několik dní pobyl v centrále týmu v Banbury. Společně s navigátorem Glennem Macneallem měli také možnost zasoupeřit si na místní motokárové dráze, nicméně poté je čekal odlet na Sicílii, kde strávili tři dny na testování zaměřeném na vývoj Imprezy WRC.

„Turecko je nevyzpytatelnou soutěží s hodně proměnlivými podmínkami. Loni pršelo, tratě byly hodně obtížné, pomalé sekce se střídaly s úseky, které se jely naplno. Letos znovu očekávám jakousi všehochuť, pokud jde o měnící se podmínky - rozhodně to bude zábavná rally,“ předpokládá Australan. „S tak krátkým odstupem od Kyperské rally to podle mě bude určitě také těžká soutěž. Od Kypru jsme si neslibovali žádný fantastický výsledek a taky to tak dopadlo. Doufám, že tentokrát to bude lepší. Pokud udržíme stejné tempo jako na Kypru, myslím, že bychom mohli skončit do pátého místa. Uvidíme,“ uzavřel Atkinson.

Podobně jako Petter Solberg, také sportovní ředitel Subaru World Rally Team Luis Moya věří v obrat situace. „V Turecku bude hlavním cílem pro Pettera, Chrise a celý tým přivézt oba vozy do cíle mezi prvními šesti. Samozřejmě, pokud k tomu bude příležitost, uděláme maximum pro ještě lepší výsledek. Od poslední soutěže naši vývojáři pracovali na zlepšení vlastností vozu a máme za sebou pětidenní testování na Sicílii. Neustále vůz zlepšujeme a děláme vše pro to, aby byl co nejdříve opět maximálně konkurenceschopný,“ řekl před odjezdem.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.10.2006 21:29
Ricardo - moderátor
No to já taky, ale kdy?
toplist