www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Baumschlager Rallye & Racing připraven na Rallye Monte Carlo

10. ledna 2006 • 12:35

Značka Škoda bude v letošním seriálu mistrovství světa zastoupena týmem Red Bull Škoda v Manufacturer 2, který má pod svými křídly rakouský jezdec Raimund Baumschlager. Do kokpitů Fabií WRC usednou jezdci Andreas Aigner, Gilles Panizzi a Mattias Ekström.

Na úvodním podniku sezóny, Rallye Monte Carlo, usednou do dvou modrých Fabií WRC jezdci Andreas Aigner a Gilles Panizzi. Ve Švédsku to pak bude znovu Aigner, ale druhou Fabii WRC bude pilotovat Mattias Ekström.

Zleva: Armin Schwarz, Raimund Baumschlager, Dietmar Metrich, Herve Panizzi, Gilles Panizzi, Timo Gottschalk a Andreas Aigner.

Tým Red Bull Škoda se představí v letošním roce celkem na deseti soutěžích seriálu mistrovství světa. Již z názvu vyplývá, že hlavním sponzorem bude společnost na výrobu energetických nápojů Red Bull.

Francouzský asfaltový specialista Gilles Panizzi má zatím zajištěn start na třech soutěžích MS. Objeví se na Rallye Monte Carlo, na Korsice a ve Španělsku. Andreas Aigner, který bude letos sbírat zkušenosti v seriálu mistrovství světa, pojede všech deset soutěží. Na sněhu ve Švédsku se představí Ekström. Až později se rozhodne o tom, kdo usedne do druhé Fabie WRC na Rally Sardinia.

„Je to rozumné řešení od společnosti Škoda, že bude i nadále presentována v mistrovství světa, i když to bude pouze formou privátního týmu. Mistrovství světa prochází v současnosti velkými změnami. Hned tři přední tovární týmy skončily v mistrovství světa, jelikož stále nebyla jasná pravidla pro letošní rok. I my jsme přistoupili ke stejnému kroku,“ řekl technický ředitel společnosti Škoda Auto Harald Ludanek.

Předseda dozorčí rady Škoda Auto Detlef Wittig je s takovým rozhodnutím spokojený. „Myslím, že obě Fabie WRC v privátním týmu, za podpory továrny, nás mohou ve světě velmi dobře representovat.“

„V týmu BRR bude šedesát procent mechaniků z továrního týmu Škoda a čtyřicet procent se doplní novými lidmi,“ prohlásil na úvod Baumschlager, který bude novému týmu šéfovat. „Za velkou podporu vděčíme firmám Red Bull, Nevado, Remus a Eibach, což jsou naši hlavní sponzoři. Tyto společnosti se také dříve podílely na vyhledávání mladých talentů. Myslím, že máme skvělý tým, který bude dobře spolupracovat.“

Tým Red Bull Škoda bude mít k dispozici hned několik jezdců. „Jelikož jsme se dohodli s Panizzim a Ekströmem, tak máme v týmu dva zkušené jezdce. Očekáváme dobré výsledky a body do šampionátu značek, protože jsme nasazeni jako Manufacturer 2. Myslím, že především náš nováček v mistrovství světa Andreas Aigner bude profitovat z toho, že budeme mít v týmu zkušené piloty,“ doplnil Rakušan.

Později budou veškeré informace k dispozici na týmových stránkách www.redbullskoda.com (měly by být spuštěny těsně před startem Rallye Monte Carlo).

Dva speciály Red Bull Škoda týmu doplní ještě další Fabia WRC pilotovaná Janem Kopeckým, který pojede za český soukromý tým a také Francois Duval, který usedne do kokpitu Fabie WRC týmu First Motorsport.

-ric-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist